Publică un anunț
piatasud.md

Lipovanca: Principalele probleme rămân a fi iluminatul public, străzile neamenajate și câinii maidanezi

Lipovanca:  Principalele probleme rămân a fi iluminatul public, străzile neamenajate și câinii maidanezi

Primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș, s-a întâlnit ieri, 26 iulie, cu cetățenii din sectorul Lipovanca. În cadrul acestei întâlniri, locuitorii au avut ocazia să vorbească și să pună întrebări referitoare la problemele cu care se confruntă, în speranța că administrația locală va veni cu soluții.

În timpul întâlnirii, discuțiile s-au axat pe proiectele prioritare pe care Primarul intenționează să le implementeze în zonă. Acestea includ reparația și asfaltarea drumurilor, îmbunătățirea aspectului teritoriului, construirea trenurilor de joacă pentru copii sau adăugarea unor elemente la cele existente, lucrări de reabilitare la biserica locală și îmbunătățiri în iluminatul stradal. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea amplasării unor platforme pentru gunoi aproape de blocurile locative.

Primarul Nicolae Dandiș a comunicat că pentru dezvoltarea în sector a iluminatului public, primăria este în așteptarea fondurilor de la bugetul de stat, proiectul deja fiind aprobat.

În ceea ce privește curățenia sectorului, Primarul a îndemnat locuitorii să se implice activ în aceste activități. Acesta le-a sugerat cetățenilor să taie iarba și să curețe zona și a invitat pensionari sau oricine interesat să câștige un ban, să se alăture echipei de la salubrizare sau ÎM GCL Cahul.

„Dacă aveți o mână de oameni, sunt funcții vacante la salubrizare, găsiți un om, doi, pesnionari care vor sa câștige un ban, ca să lucreze la amenajarea și curățarea sectorului”, a spus Primarul.

De asemenea, cetățenii au adresat întrebări referitoare la asfaltarea drumului. Primarul le-a răspuns că lucrările de asfaltare vor avea loc după finalizarea proiectului de canalizare, ceea ce înseamnă că lucrările de asfaltare vor avea loc anul viitor.

O problemă stringentă menționată de locatari a fost starea dezastruoasă a str. V. Lupu din zonă, la care edilul a menționat că aceasta poate fi reabilitată o dată cu demararea lucrărilor de reparație a străzii Doinelor, lucrări ce vor demara curând.

În timpul discuțiilor s-a ridicat și problema câinilor maidanezi la care edilul a explicat că numărul lor crescător se datorează faptului că sunt hrăniți de către cetățeni. În ciuda echipelor responsabile de prinderea lor, numărul acestora rămâne mare din cauza neglijenței unor oameni. Primarul a îndemnat comunitatea să fie responsabilă și să aibă grijă de animale în propriile gospodării și să nu îi abandoneze pe străzi.

Următoarea întâlnire cu cetățenii va avea loc joi, 27 iulie, în sectorul Micro 15,  str. C Negruzzi 115 – 119 (clădirile cu 9 etaje)

Întâlnire a primarului mun. Cahul cu cetățenii în cartiere, sunt organizate în cadrul proiectului „Autorități transparente – comunități implicate” implementat de A.O. Cahul 2030 în cadrul programului „EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova” dezvoltat de People in Need Moldova cu sprijinul Uniunii Europene.

Articole similare