Publică un anunț
piatasud.md

Depistat în zona de frontieră cu doi saci plini cu pește /VIDEO

Depistat în zona de frontieră cu doi saci plini cu pește /VIDEO

Polițiștii de frontieră au depistat un conațional care a pescuit ilegal circa 40 kg de pește în apele de frontieră. Incidentul a fost înregistrat ieri, 19 martie, în jurul orei 11:00, pe segmentul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră Cahul.

Patrula mobilă a SPF Cahul, aflându-se în misiune de serviciu, la intrarea în localitatea Crihana Veche a stopat pentru verificări un mijloc de transport de model VAZ, cu numere de înmatriculare moldovenești. La volanul autoturismului se afla un bărbat, în vârstă de 60 de ani, care s-a legitimat ca fiind locuitor al satului Crihana Veche. Acesta a declarat că fusese la pescuit, însă nu se avizase la subdiviziune, având cu sine copia buletinului și permisul de acces.

În timpul verificării, polițiștii de frontieră au depistat în portbagajul mașinii doi saci plini cu pești de diferite specii, aproximativ 40 kg. La fel, a fost găsită și o plasă de pescuit, confecționată manual, de formă circulară, cu diametrul de 3-4 metri.

Despre cele depistate a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului, iar în scurt timp la fața locului s-au prezentat reprezentanții IPM, care au preluat documentarea cazului în continuare.

Pe linia de competență a Poliției de Frontieră, persoana în cauză a fost sancționată pentru încălcarea regimului zonei de frontieră (aflarea în zonă de frontieră fără aviz prealabil) conform art.332 al. (1) CC al RM, cu aplicarea amenzii de 10 unități convenționale.

Articole similare