Publică un anunț
piatasud.md

Doi șoferi cu permisele de conducere falsificate în sudul țării

Doi șoferi cu permisele de conducere falsificate în sudul țării

La trecerea frontierei de stat au fost depistați doi bărbați care au prezentat permise de conducere falsificate. Ilegalitatea acestora a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere a frontierei Vulcănești și Cahul, în dimineața zilei de astăzi, 18 mai 2022.

Prima persoană documentată este un cetățean al Ucrainei, care s-a prezentat la intrarea în Moldova, la volanul unui camion. În timpul controlului, polițiștii de frontieră din Vulcănești au depistat indici de falsificare asupra permisului de conducere. Actul suspectat de fals ar fi eliberat de autoritățile ucrainene. Fiind întrebat, șoferul a recunoscut că fiind constrâns de circumstanțe, a apelat la un intermediar căruia i-ar fi achitat 500 de dolari pentru perfectarea actului. La fel, acesta a precizat că ar fi frecventat cursurile de instruire auto, dar nu a reușit susținerea examenului.

În al doilea caz, vizat în cercetări este un conațional, deținător al cetățeniei bulgare. Bărbatul, locuitor al orașului Taraclia, s-a apropiat la linia de control în calitate de șofer al unui autoturism, înmatriculat în Bulgaria. La controlul de frontieră a prezentat permisul de conducere, care ar fi emis de autoritățile bulgare. La verificarea suplimentară a documentului, polițiștii de frontieră din Cahul au stabilit că acesta este falsificat. Bărbatul a declarat că actul și l-ar fi obținut pe cale legală, personal ar fi mers în Bulgaria pentru a-l perfecta.

În ambele cazuri, documente falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, cercetările se desfășoară sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în acte oficiale (art.361 al.1, Cod Penal al RM).

Articole similare