Publică un anunț
piatasud.md

Două permise de conducere false ridicate de polițiștii de frontieră din Cahul

Două permise de conducere false ridicate de polițiștii de frontieră din Cahul

Angajații Poliției de Frontieră au depistat asupra a doi călători permise de conducere cu semne vădite de falsificare. Au fost pornite cercetări pe numele acestora sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni.

În punctul de trecere a frontierei Cahul, sensul de ieșire din R. Moldova, pentru formalitățile de control s-a prezentat un conațional, la volanul unui autoturism. Printre documentele înmânate la control a fost și permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile bulgare pentru toate categoriile.

La cercetarea adițională a permisului, polițiștii de frontieră au stabilit că actul nu este unul veridic, conținând indici de falsificare. În declarații șoferul a comunicat că prin intermediul rețelelor de socializare și-ar fi perfectat permisul, precum și ar fi achitat 235 EUR. Permisul l-a primit prin Posta Moldovei. 

În al doilea caz este documentat un cetățean al Ucrainei, care s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Costești, fiind pasager la o rută cu itinerar spre Polonia. Acționând în baza analizei de risc, prin efectuarea unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au descoperit asupra persoanei un permis de conducere care ar fi emis de autoritățile din Ucraina, cu bănuială rezonabilă de falsificare. Audiat, cetățeanul a declarat că ar fi obținut legal permisul, fără alte precizări.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză.

Articole similare