Publică un anunț
piatasud.md

Ofițeră despre lucrul în poliție: Oamenii ne aduc scrisori „Mulțumim că sunteți” //VIDEO

Tatiana Gulevici este ofițer principal securitate publică a Inspectoratului de Poliție Vulcănești. A venit în poliție în anul 2013, până atunci activând în cadrul Poliției de Frontieră. Este responsabilă de profilaxia și prevenirea crimelor, infracțiunilor, informarea cetățenilor.

„Aș spune ca nu este nimic complicat. E greu când sunt turele de noapte, când ieșim la fața locului, când sunt scandaluri, conflicte. Nimeni, niciodată nu a ridicat glasul  la mine, nemaivorbind de agresiune fizică, văd că în fața lor este o femeie și probleme niciodată nu au fost” ne-a declarat Tatiana Gulevici. 

Pentru Tatiana, munca în poliție înseamnă să fii un exemplu pentru cetățeni. Chiar și cele mai complicate cazuri pot fi soluționate prin comunicare, ceea ce ar fi cel mai greu în munca pe care o face.   

„Să răzbat la inima oamenilor, să le lămuresc că în unele cazuri sunt singurii vinovați de ceea ce se întâmplă cu ei: aceleași furturi, huliganism, e greu să lucrezi cu victimele violenței în familie. Noi nu căutăm căi ușoare. Uneori o vorbă bună poate salva” ne-a mai spus Tatiana.

Cu soțul lucrează cot la cot în cadrul IP Vulcănești. Împreună educă 2 copii, cărora le dedică tot timpul liber. 

„Am 2 copii, e greu că puțin timp poți să le acord. Am un serviciu că mereu sunt la telefon, mereu în telefon. Ei nu primesc atenția dorită, dar se compensează pe deplin” susține Tatiana Gulevici. 

Principala schimbare pe care a observat-o Tatiana de când lucrează în poliție este modul în care se comunică și se interacționează cu societatea. 

„Principalele schimbări sunt programele care au fost implementate în ultimii ani. Înainte așa ceva nu exista. „Sector protejat de vecinătate”, „O cafea cu un polițist”, „Aleea siguranței”, „Bunicii grijulii” toate reprezintă o altă abordare de comunicare dintre poliție și cetățeni. Cetățenii sunt deschiși mereu să meargă la întâmpinarea poliției. Să ne susțină în cadrul diferitor manifestații. Sectorul păzit de vecinătate mereu adună membrii sectorului. Avem un colectiv mare de bunici grijulii. Oamenii ne aduc scrisori de mulțumire cu mesajul „Mulțumim că sunteți” a punctat ofițera.

Acest articol a fost produs în cadrul proiectului “Monitorizarea civică a reformei Poliției” cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Ambasadei Statelor Unite ale Americii.
Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. CAHUL 2030 și nu reflectă neapărat poziția donatorilor.

Articole similare