Publică un anunț
piatasud.md

UE // Vezi online care sunt obiectivele turistice ale zonei Luncii Prutului de Jos

UE // Vezi online care sunt obiectivele turistice ale zonei Luncii Prutului de Jos

La Biblioteca Publică din Crihana Veche a fost lansat Centrul de Informare Turistică a GAL Lunca Prutului de Jos. 

În cadrul Centrului, turiștii pot face un tur virtual al zonei prin intermediul unei platforme online. Aici pot vedea atracțiile turistice, monumentele de arhitectură, dar și atracțiile culturale. 

Proiectul finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul GAL Lunca Prutului de Jos este un răspuns la multiplele solicitări ale turiștilor care au invadat zona în timpul pandemiei.  

Maria Cudlenco este șefa Bibliotecii Publice Crihana Veche. Aceasta ne-a făcut un tur virtual al zonei, de la Crihana Veche până la Giurgiulești și ne-a prezentat care sunt cele mai frumoase atracții turistice. 

„Acest proiect a fost implementat cu suportul GAL Lunca Prutului de Jos, dar și cu contribuția APL din localitate. Turiștii în anii precedenți au dat năvală în Lunca Prutului de jos și se simțea necesitatea de a crea un Centru de informare ca să promovăm locurile frumoase din această pitorească regiune. Obiectivele turistice nu erau cunoscute turiștilor, dar ele se merită a fi vizitate și cunoscute” ne-a declarat Maria Cudlenco.

Turul virtual poate fi accesat pe acest link.

Aici, potențialii turiști pot vedea cele mai importante obiective  din zonă de la monumente arhitecturale și ale naturii până la colectivele artistice din localitățile.

Atracțiile turistice sunt prezentate prin poze realizate în 360 de grade, iar prezentarea colectivelor artistice are loc prin imagini video cu numere artistice.

Complexul Etno-cultural din s. Văleni, raionul Cahul
Muzeul de Istorie și Etnografie din s. Văleni, raionul Cahul

A.O. Cahul „2030” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Ce înseamnă Uniunea Europeană pentru Raionul Cahul”. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Conținutul articolului aparține autorilor și nu reflectă neapărat viziunea UE sau GIZ

Articole similare