Publică un anunț
piatasud.md

După șase luni de căutări, un cetățean din raionul Cahul a fost reținut

După șase luni de căutări, un cetățean din raionul Cahul a fost reținut

Un conațional căutat de către Poliția de Frontieră a fost reținut la Comrat, după mai multe măsuri de investigație într-un dosar penal, pornit pe numele său. Bărbatul a reușit să-și tăinuiască locația de mai bine de șase luni, ca în data de 29 iunie a.c. să fie depistat.

În baza informației operative, ofițerii de investigație ai Direcției regionale SUD au acționat în raza orașului Comrat, unde a fost stabilit și reținut un cetățean moldovean, care din luna decembrie 2020 era dat în căutare națională. Acesta era documentat într-o cauză penală inițiată pe comiterea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Totodată, din cercetările efectuate s-a aflat că bărbatul de 66 de ani, originar din raionul Cahul, încă de la sfârșitul anului trecut ar fi plecat din localitatea de baștină și ar fi întrerupt orice legătură cu rudele pentru a nu fi depistat. Mai mult că nu avea un loc stabil de trai, niciun act ce i-ar fi putut confirma identitatea, iar în ultima perioadă ar fi lucrat ca ziler.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de frontieră au întocmit un proces-verbal de reținere, ulterior persoana fiind escortată la Procuratura Vulcănești, pentru finisarea acțiunilor de urmărire penală și măsurilor legale ce se impun.

Articole similare