Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Mocanu: Livrăm aceste pubele persoanelor care nu le au și nu au posibilitatea să procure

Nicolae Mocanu: Livrăm aceste pubele persoanelor care nu le au și nu au posibilitatea să procure

Aproximativ 1000 de tomberoane au fost distribuite în lunile martie- aprilie, locuitorilor din raioanele Valincea și Lipovanca din mun. Cahul. 

Pubelele sunt de 120 litri și sunt procurate datorită unui proiect, cu suportul financiar al Uniunii Europene și a Agenției Internaționale de Dezvoltare a Germaniei, partenerul local fiind Centrul Contact și Primăria mun. Cahul. Despre procesul și etapele de implementare a proiectului am discutat cu Nicolae Mocanu- președintele AO Perspectiva și Irina Bejan- coordonatoarea proiectului, în cadrul emisiunii InDirect din 23 aprilie 2021.

„Ne bucură faptul că ei primesc cu deschidere aceste tomberoane pentru a fi semnat un contract cu Gospodăria comunal-locativă privind evacuarea deșeurilor” afirmă Nicolae Mocanu.

Tomberoanele au fost distribuite fiecărui cetățean care are sau a semnat un contract pe loc cu Gospodăria comunal-locativă a mun. Cahul.

„Livrăm aceste pubele persoanelor care nu au și nu au posibilitatea să procure” menționează Nicolae Mocanu.

De asemenea, pe lângă aceste sectoare s-a mai identificat și str. B.P. Hașdeu în care era necesară distribuirea pubelelor. Ca excepție au fost aduse și acolo câteva tomberoane.

VEZI ȘI: inDIRECT cu Nicolae Mocanu și Irina Bejan din 23 aprilie 2021

“Avem solicitări și pentru alte cartiere. Încercăm să le explicăm că proiectul este doar pentru zonele acestea. Atât timp cât sunt niște condiții stabilite în contract, acestea nu pot fi încălcate” susține Irina Bejan.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Nicolae Mocanu a mai menționat că așteptările de la acest proiect sunt îmbunătățirea procesului de evacuare a deșeurilor pentru a avea un sector, oraș mult mai curat. Ulterior, este în perspectivă implementarea și unui proiect de selectare a deșeurilor, mai ales, că cetățenii sunt interesați și ar dori să pună în aplicare o așa idee în beneficiul tuturor.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare