Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Directorul Pieței spune când va începe vânzarea cărni de porc la piața din Cahul

VIDEO// Directorul Pieței spune când va începe vânzarea cărni de porc la piața din Cahul

Igor Schin, directorul interimar al ÎM „Piața Centrală” Cahul a făcut un șir de declarații referitoare la sistarea comercializării cărnii de porc în piața din oraș, dar și a dat termeni concreți când aceasta urmează să fie reluată.

Potrivit domnului Schin, măsurile care au fost întreprinse de către autorități au vizat doar Piața Centrală ceea ce a dus la anumite pierderi economice pentru întreprindere.

„Instituțiile statului nu au pus pe picior de egalitate acesta măsura de protecție împotriva uni virus. A fost stopată doar activitatea și realizarea cărnii de porc doar în hala de carne a pieței, dar în alte magazine și alți agenți economici care vând carne nu a fost stopat” declară domnul Schin.

După ședința Comisiei Situații Excepționale raionale, întreprinderea totuși a reușit să obțină dreptul e a comercializa în continuare carnea de porc, doar că au fost impuse anumite condiții. 

„După ședința de ieri s-a permis totuși întreprinderii să realizeze carne adusă din afara zonei de risc, nu din focar. Dar totuși ni s-a solicitat ca să creăm careva filtre. De ce numai noua ni se solicită aceste filtre, dar la ceilalți agenți economici nu se solicită aceste filtre?” punctează Igor Schin.

Potrivit acestuia, marțea viitoare vor fi gata toate cele necesare pentru a asigura comercializarea cărnii în hala specializată a Pieței Centrale din Cahul. 

Precizăm că la 25 iulie a fost confirmat un caz de pestă porcină africană la o fermă din raza municipiului Cahul, la cîteva zile doar de la confirmarea cazului de îmbolnăvire cu pestă procină a unor animale dintr-o gospodărie din com. manta, raionul Cahul. 

Atunci, hala de carne a Pieței Centrale a fost închisă penntru 10 zile. 

Articole similare