Publică un anunț
piatasud.md

E posibil să obții un job bine plătit fără experiență de muncă?

E posibil să obții un job bine plătit fără experiență de muncă?

Deseori tinerii se confruntă cu o dilemă la început de cale: pentru a găsi un job e nevoie de experiență, dar cum poți aduna experiență dacă nu ai șanse de angajare la un job? 

Din fericire, sunt mulți angajatori de treabă care angajează oameni fără experiență de muncă. Și nu ne referim doar la joburile standart pe care mulți le parcurg la un moment dat – animator, distribuitor pliante sau vânzător de înghețată – ci de joburi bine cotate pe piața muncii și, respectiv bine plătite. 

Am decis așadar să identificăm care sunt acele joburi pe delucru.md și ce companii le oferă. 

  1. Finanțe și vânzări. Domeniul vânzărilor oferă o varietate mare de locuri de muncă, mai ales că Moldova e una din țările cu cel mai mare nivel de outsourcing în această privință. Locuri de muncă ca agent vânzări, consultant suport clienți, specialist creditare, vânzător-consultant asigură un câștig bun și o experiență prețioasă. Putem include și jobul de dispatcher sau munca la call centruîn această categorie.
  2. IT. un domeniu de activitate ochit de tot mai mulți tineri datorită salariilor mari, beneficiilor de creștere și posibilității de a lucra de oriunde și de te angaja peste hotare. Companii de la noi ca Endava, Amdaris, Crunchyroll oferă atât internshipuri, cât și poziții de junior celor care doresc să învețe domeniul, dar nu au experiență. 
  3. Translatori sau consultanți într-o limbă străină. Dacă nu ai experiență de muncă, dar cunoști o limbă străină – mai ales limbi ca germană, spaniola, suedeza, italiană – te poți lejer angaja ca traducător, lead-generator, data entry, consultant pentru clienții de peste hotare care vorbesc acea limbă.

Iar altă veste bună e că locuri decente de muncă fără experiență găsești nu doar în Chișinău. Poți găsi locuri de muncă în Cahul, Bălți, Ungheni – joburi cu beneficii și bine plătite.

Asigură-te că ai un CV actualizat și o scrisoare de motivație dacă e necesară. Platforme ca delucru.md permit crearea unui CV online și încărcarea lui pe site pentru a-l face mai vizibil pentru angajatori, așa că nu ezita, aplică!

#publicitate

Articole similare