Publică un anunț
piatasud.md

FOTO// Ciuperci halucinogene şi substanţe interzise, descoperite la controlul de frontieră Oancea

FOTO// Ciuperci halucinogene şi substanţe interzise, descoperite la controlul de frontieră Oancea

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună cu lucrători vamali au descoperit o cantitate de substanţă vegetală susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (cannabis) și ciuperci halucinogene,  pe care trei tineri, cu cetățenie română şi Republica Moldova, le achiziționaseră pentru consum propriu.

În data de 02 august a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control trei persoane cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, doi tineri în vârstă de 28, respectiv 30 de ani și o tânără în vârstă de 34 de ani.

În baza profilului de risc, poliţişti de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care a fost descoperită în compartimentul torpedou și bagajele personale (ascunse în diferite ambalaje pentru a nu fi descoperite) o substanță vegetală de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (cannabis), în greutatea de aproximativ 20 de grame și aproximativ 80 de grame de ciuperci halucinogene.

Cu privire la cele constatate, persoanele au declarat că substanțele descoperite le aparţin şi le-au achiziționat pentru consum propriu.

Substanța descoperită și ciupercile halucinogene au fost ridicate, ambalate, sigilate și urmează a fi predate lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galați.

În cauză a fost sesizată Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Structura Teritorială Galaţi, în vederea cercetării faptelor sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată, deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Articole similare