Publică un anunț
piatasud.md

Grupul de inițiativă civică a tinerilor din mun. Cahul promovează bugetarea participativă

Grupul de inițiativă civică a tinerilor din mun. Cahul promovează bugetarea participativă

Pe parcursul lunii au fost desfășurate mai multe activități cu grupul de inițiativă format în cadrul proiectului „UN PAS ÎNAINTE SPRE DEZVOLTAREA COMUNITĂȚII”.

Au fost realizate mai multe sesiuni de instruire cu tinerii, scopul cărora a fost dezvoltarea capacităților decizionale în domeniul bugetar la tineri. Astfel, formabilii au fost familiarizați cu conceptul de buget local și proces bugetar, precum și cu modalitățile de implicare civică în procesul de elaborare, aprobare și executare a bugetului local.

O atenție deosebită s-a atras mecanismului de bugetare participativă. În cadrul sesiunii practice tinerii au fost antrenați să identifice și să prioritizeze problemele de interes public, să determine cele mai optime soluții pentru acestea, precum și să elaboreze propuneri de proiecte de bugetare participativă care ar putea finanța aceste soluții.

Totodată, tinerii au realizat o campanie de advocacy privind bugetarea participativă, împărțind pleante cu date despre bugetul planificat și executat al mun. Cahul, precum și explicând cetățenilor cum ar putea aceștia să se implice în procesul bugetar local, în special prin mecanismul de bugetare participativă.

Amintim că în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie anului curent s-a desfășurat al doilea apel de proiecte pentru bugetarea participativă din mun. Cahul. Proiectele selectate spre finanțare vor fi incluse în bugetul municipal pentru anul 2021.

Aceste activități au fost realizate în cadrul Proiectului ”UN PAS ÎNAINTE SPRE DEZVOLTAREA COMUNITĂȚII”, implementat de AO „Pas cu Pas regiunea Sud” în cooperare cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare din resursele financiare acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Articole similare