Publică un anunț
piatasud.md

Hectare întregi de culturi au fost afectate de pe urma ploilor de sîmbătă în raoinul Cahul

Hectare întregi de culturi au fost afectate de pe urma ploilor de sîmbătă în raoinul Cahul

Pe data de 19 mai raionul Cahul a fost lovit de ploi puternice soldate cu pagube materiale de propoerţii.

Conform datelor Secţiei Administraţie Publică a Consiliului Raional Cahul, cele mai afectate localităţi sunt comuna Lebedeco şi satul Alexanderfeld, r-ul Cahul, unde au avut de suferit zeci de hectare de pământ plantate cu culturi agricole şi livezi.

În comuna Lebedenco au fost afectate de ploi, în proporţie de 10-15la sută circa 100 de hectare livezi de prune şi piersici.  Circa 60 de hectare de viţă de vie au fost afectate în proporţii de 60 % în satul Alexanderfeld. 

În comuna Lebedenco, vântul puternic a fost smuls circa 70 % din acoperişul şcolii. La momentul dat, cu forţele lucrătorilor instituţiei, acoperişul din ţiglă metalică a fost practic restabilit.

În satul Ursoaia din aceiaşi comună, vântul puternic, ploaia şi grindina au distrus acoperişul clădirii fostei băi, clădire ce se află în proprietate privată.

Conform sursei, acestea sunt datele preliminare primite de la primăriile din raion. În următaorele zile urmează ca o comisie specializată să stabilească valoarea reală a pagubelor.

Articole similare