Publică un anunț
piatasud.md

IGSU avertizează despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație în condiții de vânt puternic

IGSU avertizează despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație în condiții de vânt puternic

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la data de 29 martie 2024, în intervalul orelor 08:00 – 18:00, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul izbucnirii și răspândirii focarelor de ardere a vegetație uscate pe arii extinse.

Pompierii avertizează cetățenii că în condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, orice scânteie poate favoriza izbucnirea incendiilor de vegetație de proporții.

Astfel,  în vederea prevenirii incendiilor, oamenii sunt  îndemnați să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul, dar și să evite utilizarea focului deschis pentru igienizarea gospodăriilor.

Totodată, potrivit IGSU, aruncarea chibriturilor, țigărilor sau altor obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole se interzice strict.

De asemenea, o atenție deosebită trebuie  să fie acordată minorilor. Aceștia trebuie supravegheați de maturi pentru a nu le permite jocul cu focul și alte surse de aprindere.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Articole similare