Publică un anunț
piatasud.md

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost identificat un fost mercenar Wagner

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost identificat un fost mercenar Wagner

În urma măsurilor întreprinse pe linie de securitate, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute prin schimbul de informații cu SIS, dar și cu partenerii internaționali, a fost depistat un cetățean rus, identificat ca fost mercenar Wagner. Persoana în cauză s-a prezentat pe direcția intrare în Republica Moldova, în data de 11 martie 2024.

Conform declarațiilor, efectuate în cadrul controlului de securitate, străinul de 36 de ani a comunicat că este într-o vizită scurtă în Moldova, având ca destinație un prieten rezident în regiunea transnistreană.

Pe parcursul investigațiilor ulterioare, s-a constatat că „prietenul” aștepta în afara Aeroportului și a manifestat un comportament evaziv, încercând să inducă în eroare autoritățile de securitate, prin tăinuirea relațiilor dintre cei doi.

În urma evaluării riscurilor și a protocolului de securitate în vigoare, cetățeanului Federației Ruse, recunoscut ca fost mercenar, i-a fost refuzată autorizarea de trecere a frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire.

Articole similare