Publică un anunț
piatasud.md

Polițista care lucrează cu tinerii // VIDEO

Polițista care lucrează cu tinerii // VIDEO

Cristina Pavlov mai bine de 10 ani lucrează în poliție și este una dintre angajatele IP Cahul care direct implicată în implementarea proiectelor implementate la nivel național de Inspectoratul General al Poliției. 

Printre cele mai importante activități este lucrul cu copii în școli: educația pentru socializare juridică.

„Însăși serviciul interacțiune comunitareă spune de la sine cu ce ne ocupam, interacțiunea cu comunitatea, diferite proiecte, activități, cum ar fi: la o cafea cu-n polițist, supravegherea de vecinătate etc.  Lucrul cu minorii este prioritar pentru noi. Predăm lecții cu diferite tematici cum ar fi siguranța traficului rutier, bulingul, abandonul școlar, siguranța online. Avem un proiect cu trei licee din raionul Cahul, și anume educația pentru socializare juridică pentru clasa a VIII-a, cum să se comporte în domeniul criminalității, huliganism și alele” ne spune Cristina Pavlov. 

Multe din activitățile serviciului în care activează Cristina Pavlov, au fost afectate de pandemie, de aceea accent este pus pe lucrul în școli, lucrul cu copii și tinerii pentru a preveni infracțiunile în rândurile tinerilor, prevenirea consumului de droguri, școlarizarea juridică, dar și a-i familiariza pe tineri cu activitatea poliției. 

„Pe parcursul activității am lucrat  diferite servicii. Lucru cu comunitatea nu e chiar ușor, noi în permanență tindem să fim mai aproape. Copii sunt viitorul nostru, și ne străduim să avem un viitor mai bun, informat”. 

Ne-a spus că în calea spre cariera de polițistă nu a fost ușoară, iar principalul obstacol a venit din familie. În acei ani rar vedeai femei în epoleți, și munca în poliție se deosebea mult de ceea ce este acum. 

„În poliție vroiam să activez de când eram mai mică. Tatăl meu a fost polițist, însă mi-a creat foarte multe piedici ca să nu ajung polițistă. A știu că cariera de polițist  nu este una din cele mai ușoare, dar la fine mi-am ales acestă profesie” punctează Cristina Pavlov.

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare