Publică un anunț
piatasud.md

Încă două grădinițe din raionul Cahul vor fi renovate cu suportul Guvernului României

Încă două grădinițe din raionul Cahul vor fi renovate cu suportul Guvernului României

Instituțiile preșcolare din satele Tătărăști și s. Ursoaia, com. Lebedenco, din raionul Cahul vor beneficia de investiții pentru a îmbunătățirea condițiilor de activitate.

În urma acestui proiect, din totalul de 52 de instituții preșcolare au fost renovate, până la moment, 22.

În total, 83 de grădiniţe din R. Moldova, inclusiv din municipiile Chișinău și Bălți, vor fi renovate cu suportul Guvernului României din ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat Republicii Moldova.

„Am depus cererea spre finanțare încă la prima etapă a proiectului. Acum ei ne-au invitat și au solicitat un pachet de documente pentru putea acorda acești bani. Preconizăm să schimbăm gemurile și ușile care nu au fost schimbate din anii 80. Primăria, cu forțele proprii nu va putea face aceste lucrări și nici Consiliul Raional nu dispune de astfel de fonduri. Părinții sunt bucuroși că este acest proiect și grădinița din s. Ursoaia va beneficia de această investiție” ne-a comunicat Alexandr Bondari, Primarul comunei Lebedenco, Raionul Cahul.

De menționat că doar în satul Ursoaia din comuna Lebedenco, grădinița estre frecventată de 65 de copii.

Din numărul total de 83 grădinițe, cele mai multe vor fi renovate în raionul Florești – 10 instituții și în raionul Nisporeni – 17 grădinițe.

Precizăm că acordul de grant a fost semnat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova pe 27 aprilie 2010. Valoarea totală a proiectelor constituie 3.000.000 de euro.

Guvernul României a alocat, în ultimii doi ani, zeci de milioane de euro, bani care au fost utilizați pentru reparația a cel puțin 832 de grădinițe din R. Moldova, ceea ce constituie mai mult de jumătate din numărul total de instituții preșcolare din țară.

Articole similare