Publică un anunț
piatasud.md

Ion Groza: Alianța pe care o avem acum la Consiliul Raional Cahul nu este una de bună voie ci de nevoie

Ion Groza: Alianța pe care o avem acum la Consiliul Raional Cahul nu este una de bună voie ci de nevoie

Ion Groza a fost invitatul emisiunii inDIRECT a www.ziuadeazi.md , în cadrul căreia s-au punctat mai multe probleme locale dar și situația în ansamblu în Consiliul raional Cahul.

„În Consiliul Raional activează două fracțiuni politice Partidul Socialiștilor cu 10 mandate și Partidul Democrat cu 8 mandate. Alianța care o avem acum la Cahul este una ca și la Chișinău. Această alianță nu va activa până la sfârșit de mandat cu siguranță. Alianța pe care o avem acum nu este una de bunăvoie ci de nevoie,” susține deputatul.

De asemenea, Ion Groza s-a abținut de a compara actuala coaliție de guvernământ din CR Cahul.

„În anul 2015, atunci când am făcut alianța sub formatul PLDM, PD, PL și am lucrat sub această formulă, nu a fost simplu. Fiecare am avut poziția sa și viziunile sale. Nu pot să laud fostul sau actualul consiliu. Sau făcut și lucruri frumoase, nu putem să vedem totul în negru. Practic acum nu mai sunt așa activități ca înainte, poate din cauza pandemiei dar și bugetul este mai restrâns.”

Referitor la schimbările care urmează și la așteptările pe care le are deputatul, Ion Groza a menționat:

”Consiliile Raionale sunt niște proiecte temporare. Va fi o schimbare și ne vom regionaliza la nivel de județe.

Lacul sărat este un proiect cu un potențial enorm. Cred că vom găsi o soluție ca să activeze. Au fost făcute investiții foarte mari până acum, ar fi urât dacă nu vom întreprinde ceva.”

„Statul nu trebuie să facă afaceri, afaceri trebuie să facă oamenii de afaceri. Am ajuns în perioada când începem să colorăm politic cât și copiii, ceea ce nu este corect. Noi trebuie să depolitizăm toate instituțiile guvernamentale, școlile, grădinițele”, punctează Ion Groza.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare