Publică un anunț
piatasud.md

Italia se închide din cauza valului al treilea al pandemiei

Italia se închide din cauza valului al treilea al pandemiei

Al treilea val al pandemiei se dezvoltă în ritm alert în Italia. Cea mai mare parte a țării va fi închisă din nou începând de luni, 15 martie, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Roma, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Regiunile de nord ale peninsulei, în special Lombardia, centrul economic al ţării, şi Lazio, regiunea Romei, vor fi clasificate drept ”roşii” (risc ridicat), ceea ce va duce la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Mario Draghi, premierul italian, a cerut în Consiliul de miniştri noi măsuri anti-Covid pentru perioada 15 martie – 6 aprilie. Hotărârea a fost adoptată în special pentru regiunile care înregistrează un număr de peste 250 de noi cazuri pe săptămână. Acestea vor întra automat în zona roşie (cel mai mare nivel de risc corespunzător celor mai drastice restricţii).

Pentru weekendul de Paştele catolic (3, 4 şi 5 aprilie), întreaga peninsulă va fi clasificată automat ca fiind zonă ”roşie”.

În ultima săptămână, Italia a trecut pragul de 100.000 de decese din cauza pandemiei și înregistrează o creştere accentuată a contaminărilor şi deceselor, în mare parte din cauza tulpinii britanice. Autorităţile au raportat joi 26.000 de cazuri noi şi 373 de decese în 24 de ore.

Articole similare