Publică un anunț
piatasud.md

Un ”killer” pe trotinetă a împușcat un cetățean străin pe o stradă din Chișinău

Un ”killer” pe trotinetă a împușcat un cetățean străin pe o stradă din Chișinău
© sursa: pulsmedia

O crimă odioasă a avut loc astăzi, 10 iulie 2024, în sectorul Rîșcani al capitalei Republicii Moldova. Un bărbat a efectuat câteva împușcături din mers, pe trotinetă într-o persoană.

UPDATE: Poliția vine cu detalii

”Cu referire la omorul comis astăzi în sectorul Rîșcani al capitalei, Poliția examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar.
Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală. Acesta a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil.
Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz. Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.Îndemnăm la calm cetățenii, la moment toată poliția este mobilizată pentru a reține suspectul.
Rugăm șoferii să fie cooperanți și să nu fie deranjați de verificările care se efectuează în capitală și suburbii”.

Incidentul s-a produs în jurul orei 11:40, conform informațiilor oferite de Inspectoratul General al Poliției. Victima, un cetățean străin, a decedat pe loc. Suspectul este în libertate și este căutat de poliție.

Potrivit PulsMedia, este vorba despre  cetățeanul turc, Izzet Eren, în vârstă de 41  de ani, acare în 2015  s fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru o infracțiune cu arme de foc, care s-ar fi soldat cu moartea a doi polițiști.

Poliția a publicat imagini cu suspectul și solicită sprijinul cetățenilor pentru a-l identifica și localiza. Persoanele care îl recunosc pe suspect sunt rugate să contacteze de urgență poliția, dar să evite contactul direct cu acesta, deoarece este înarmat și periculos.

Articole similare