Publică un anunț
piatasud.md

La Comrat a fost deschis Consulatul onorific al Ucrainei

La Comrat a fost deschis Consulatul onorific al Ucrainei

Consulatul onorific al Ucrainei a fost inaugurat ieri la Comrat (UTA Gagauz-Yeri). În funcţia de consul a fost numit un om de afaceri din Republica Moldova, directorul unei crame, Veaceslav Dragnev, transmite MOLDPRES.

„Înființarea Consulatului onorific al Ucrainei la Comrat va contribui la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor economice și interumane, prezentării culturii și științei ucrainene, precum și la dezvoltarea cooperării între regiunile adiacente ale Ucrainei și Republicii Moldova în toate domeniile”, indică un comunicat al Ministerului de Externe ucrainean.

„Deschidem noi posibilităţi pentru atragerea investiţiilor, realizarea proiectelor comune în economie, comerţ, ecologie, educaţie şi cultură. Pe teritoriul Ucrainei locuiesc zeci de mii de găgăuzi, iar în satul Ferapontievca din raionul Comrat – etnici ucraineni. Asta vorbeşte despre faptul că suntem vecini apropiaţi şi trebuie să ne consolidăm relaţiile reciproce”, a declarat la ceremonia de inaugurare guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, citată de gagauzinfo.md.

În cadrul Consulatului, cetățenii Ucrainei și persoanele juridice ucrainene vor putea primi ajutor și asistență în protejarea drepturilor și intereselor lor, precum și asistență în cazul aflării în detenție sau în cazuri de dezastru natural, accident etc.

Oficiul noului Consulat se află la Comrat şi va deservi autonomia găgăuză, precum şi raioanele Basarabeasca, Cantemir, Cahul şi Taraclia.

Afară de Consulatul Ucrainei, în municipiul Comrat mai activează Consulatul onorific al Republicii Belarus şi Consulatul general al Turciei.

Sursă foto: gagauzinfo.md 

Articole similare