Publică un anunț
piatasud.md

Mai multe cunoștințe despre ciclu de politici publice și tehnici de advocacy

Mai multe cunoștințe despre ciclu de politici publice și tehnici de advocacy

Pe 16 octombrie, mai mulți reprezentanți ai societăți civile din municipiul și raionul Cahul au participat la instruirea „Ciclu de politici publice și  tehnici de advocacy”. 

Instruirea a fost organizată de către A.O. Centrul CONTACT-Cahul în cadrul proiectului „Achiziții publice transparente”. 

Scopul acestei instruiri  a fost furnizarea informațiilor despre planificarea și implementarea unei campanii de advocacy. De asemenea, au fost prezentate metode de pregătire a unei campanii de advocacy  dar și facilitarea  implicării directe a cetățenilor în procesele aferente procedurilor de achiziții publice. 

„Am aflat multe lucruri noi astăzi. Procesul de advocacy este unul foarte interesant, dar și complicat. Pentru ați atinge scopurile, este nevoie deseori de a fi creativ și a avea în permanență aliați care să susțină ideea și să promoveze conceptul general” ne-a declarat unul dintre participanți. 

Instruirea a fost livrată de Serghei Neicovcen- expert național.  În cadrul instruirii, au fost prezentate metode de elaborare și aplicare a tehnicilor de advocacy, abilitarea şi familiarizarea participanților cu conceptul și obiectivele unei  companii de advocacy. 

Drept rezultat al acestei instruiri, reprezentanții societății civile vor elabora un plan de advocacy pentru asigurarea unei transparențe mai mari în achizițiile publice a primăriei și Consiliului raional Cahul. 

„Această instruire vine să răspundă nevoilor societății civile cahulene de a cunoaște tehnici și proceduri de advocacy. Evident, acest proces este unul amplu, dar noi credem că împreună, vom putea aplica cunoștințele obținute pentru obține un proces de achiziții publice mai transparente” ne-a declarat Mihai Cucereanu, Director Executiv A.O. Centrul CONTACT-Cahul. 

Domnul Cucereanu a mai menționat că la etapa următoare va fi elaborat un plan de advocacy și de comun cu societatea civilă se va încerca implementarea acestuia. 

Acest material este un produs al proiectului „Achiziții publice transparente”, desfășurat de A.O. Centrul CONTACT-Cahul, în calitate de beneficiar de sub-grant al proiectului  „Consolidarea integrității în achizițiile publice”. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Fondul de Parteneriat pentru Transparență (SUA). Proiectul urmărește susținerea reformelor în domeniul achizițiilor publice în Moldova, care vor spori transparența și corectitudinea achizițiilor publice prin abilitarea cetățenilor de a responsabiliza instituțiile relevante.

Opiniile exprimate în cadrul proiectului și responsabilitatea pentru conținutul acestui produs aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opinia IDIS „Viitorul” și a donatorului.

Articole similare