Publică un anunț
piatasud.md

Consultanță de jumătate de milion

Consultanță de jumătate de milion

Deja al doilea an la rând municipiului Cahul a contractat aceeași firmă care oferă servicii de consultanță în domeniul îmbunătățirii serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare din municipiul și raionul Cahul. Pentru aceste servicii, edilitatea a achitat peste jumătate de lei firmei Favor Proiect SRL, care este condusă de un fost angajat la ADR Sud.

La 31 mai curent, Primăria municipiul Cahul a publicat un anunț în care informa agenții economici cî intenționează să cumpere servicii de consultanță în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în municipiul și raionul Cahul”. Potrivit portalului Achiziții.md, solicitarea era pentru serviciciile de consultanţă pentru alimentarea cu apă şi servicii de consultanţă în materie de deşeuri. Era o licitație deschisă, iar criteriul de atribuire era prețul cel mai mic. Bugetul prevăzut pentru aceste lucrări era de 760 de mii de lei

Acest concurs a fost anulat, așa că Primăria a anunțau un alt concurs la care a participat o singură companie. Pentru al doilea concurs, Primăria a pus la bătaie 640 de mii de lei, fără TVA.  

Concurs cu un participant

Singura firmă care a participat la concurs a fost Favor Proiect SRL și a oferit un preț de 571 200 de lei. Contractul i-a fost atribuit acestei firme la 10 august 2021. Firma este condusă de Andrei Tocaru, fost angajat la Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Compania a fost fondată în anul 2018. 

Domeniile acestei companii sunt: activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea, dar și
activităţi de arhitectură.

Această firmă a mai câștigat anul trecut un contract de la Primăria Cahul, în valoare de peste 277 de mii de lei. Autoritatea locală a plătit suma respectivă, de asemenea, pentru servicii de consultanță în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în municipiul și raionul Cahul”.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare