Publică un anunț
piatasud.md

Oraşul Leova va beneficia de servicii calitative de canalizare, cu sprijinul UE

Oraşul Leova va beneficia de servicii calitative de canalizare, cu sprijinul UE

Peste 1 700 de locuitori ai orașului Leova vor avea acces la un sistem de canalizare centralizat, în urma construcției unui tronson de 13,5 km de rețele interne de canalizare și a racordării la acestea a 690 de case individuale de locuit. Lucrările vor fi efectuate în cadrul măsurii investiționale „Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova”, susținută financiar de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Lucrările de construcție în cadrul proiectului dat, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), au demarat în luna septembrie. „Antreprenorul a amenajat șantierul și a inițiat deja primele lucrări în cadrul proiectului dat, dislocându-și la fața locului tehnica, materialele și utilajul. Astfel, în prezent, de către operatorul economic contractat au fost executate lucrări de terasamente pe o suprafață de 492 m3, s-au montat circa 500 metri liniari de țevi de canalizare, cămine de vizitare și de racordare”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Sud.  

„Accesul sustenabil la apă potabilă curată și de calitate, la fel ca și serviciile sanitare, sunt cheia dezvoltării economice și sociale pentru orice societate. Canalizarea reprezintă o miză majoră atât pentru sănătatea publică, cât şi pentru dezvoltarea durabilă. Existenţa unui sistem de canalizare coerent condiţionează calitatea mediului înconjurător şi implicit a vieţii. Prin intermediul acestui proiect, Uniunea Europeană asigură suportul pentru îmbunătățirea vieții cotidiene a moldovenilor, contribuind la o mai bună infrastructură de alimentare cu apă și de canalizare în mediul rural”, a afirmat Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Şi Alexandru Bujorean, primarul orașului Leova, a subliniat importanța acestui proiect și a exprimat mulțumiri Uniunii Europene pentru sprijinul financiar acordat.  „Pentru mine și colegii mei acest proiect investițional este nu doar unul de infrastructură, ci și un proiect pentru generații, care va plasa orașul nostru în rândul localităților în care serviciile de calitate sunt și pot fi prestate la standarde europene. Cu siguranță, copiii și nepoții noștri vor aprecia ceea ce realizăm noi astăzi la Leova, împreună cu partenerii noștri”, a estimat Alexandru Bujorean.

Măsura investițională „Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

Articole similare