Publică un anunț
piatasud.md

Ce probleme au discutat locuitorii sectorului Spirin la întâlnirea cu primarul mun. Cahul

Ce probleme au discutat locuitorii sectorului Spirin la întâlnirea cu primarul mun. Cahul

La 24 iulie, Nicolae Dandiș, Primarul mun. Cahul a avut o întâlnire cu cetățenii sectorului Spirin, din mun. Cahul. În cadrul întâlnirii, cetățenii au menționat un șir de probleme care speră să fie soluționate cu sprijinul administrației publice locale. 

Majoritatea celor invocate țin de amenajarea teritoriului și salubrizare. În una dintre curțile din sector, sunt în toi lucrările de amenajare a parcărilor pentru autoturisme. Lucrările sunt executate de cetățeni, iar materialele de construcție, ca borduri din beton și pavaj, au fost alocate de Primăria mun. Cahul. 

Astfel, cetățenii au solicitat dezvoltarea zonei verzi din preajma blocurilor de locuit prin instalarea unor mese de tenis, amenajarea zonei prin plantarea copacilor și curățarea celor existenți, instalarea unui panou de baschet și suportul primăriei la amenajarea în continuare a trotuarelor din zonă. 

Problema câinilor comunitari rămâne una destul de gravă pentru cei din sectorul Spirin. 

Citește și: Participă și tu la întâlnirile cu Primarul mun. Cahul în cartierul tău

Problemele nu se rezumă doar la amenajarea teritoriului. Locuitorii blocului 102 de pe str. Viilor au abordat problema ce ține de presiunea scăzută a apei în conductă, ceea ce le crează incomodități majore. 

Nicolae Dandiș a menționat că Primăria Cahul monitorizează fiecare cartier din municipiu și este deschisă pentru a susține cetățenii în inițiativele sale, exemplu elocvent fiind contribuția la amenajarea parcărilor. 

Totodată, primarul a menționat că va facilita procesul de obținere a autorizațiilor pentru defrișarea și curățarea arborilor uscați, și va răspunde operativ la demersurile cetățenilor. 

În cadrul acestei vizite, a mai fost monitorizat și lucrul ascensorului reabilitat prin programul Bugetare Participativă 2022.

Aceasta a fost prima întâlnire a primarului mun. Cahul cu cetățenii în cartiere, organizată în cadrul proiectului „Autorități transparente – comunități implicate” implementat de A.O. Cahul 2030 în cadrul programului „EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova” dezvoltat de People in Need Moldova cu sprijinul Uniunii Europene.

Următoarea întâlnire va avea loc miercuri, 26 iulie, în sectorul Lipovanca, în preajma Gimnaziului S. Rahmaninov, cu începere de la ora 18:00. 

Articole similare