Publică un anunț
piatasud.md

Suportul Uniunii Europene pentru zona de sud. La Cahul a fost deschisă o expoziție de fotografii

Pe 9 mai, în centrul mun. Cahul a fost deschisă o expoziție de fotografii care prezintă suportul Uniunii Europene pentru cele 8 raioane din regiunea de dezvoltare sud, în cadrul Programului de Granturi Locale. 

Fotografiile reprezintă suportul adus dezvoltării serviciilor  locale, edificarea infrastructurii, implicarea cetățenilor în procesele locale. 

„De Ziua Europei suntem aici pentru a inaugura expoziția de fotografie „Uniunea Europeană susține societatea civilă prin programul de granturi locale”. Prin această expoziție ne-am propus să informăm cetățenii prin rezultatele intermediare obținute în cadrul acestui program Proiectele fiind implementate de 19 organizații a societăți civile din 8 raioane a regiunii de dezvoltare sud. Dorim să accentuăm faptul că Uniunea Europeană este mereu aproape de cetățeni și prin suportul oferit în valoare de 600 mii euro cetățenii vor avea servicii publice de calitate, aceștia se implică în procesele de aprobare a deciziilor locale și sunt informați și abilitați în domeniile de referință” ne-a declarat Cristina Lupan, Centrul CONTACT-Cahul. 

La deschiderea expoziției a participat și primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș. Acesta a ținut să menționeze că  Ziua Europei pentru cei din Cahul reprezintă o sărbătoare extraordinară pentru că reprezintă un angajament și al țării și a comunității cahulene de a avea bunăstare în țara noastră. 

„Tot ceea ce înseamnă asistența financiară pentru comunitate, înseamnă proiecte concrete, înseamnă impact concret asupra vieții oamenilor în viața de zi cu zi. Vorbesc despre infrastructură, educație, drepturile omului, transparență, atnicorupție. Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor europeni că defapt această asistență însemnă contribuția fiecărui cetățean” a declarat Nicolae Dandiș. 

Programul de Granturi locale a fost lansat în anul 2019, organizațiile societății civile din raioanele din Regiunea de Dezvoltare Sud fiind îndemnate să implementeze proiecte ce vizează 4 domenii generale de referință: Eficiența Energetică, Aprovizionarea cu Apă și Canalizare, Mediu și Schimbări Climatice și Managementul Deșeurilor Solide.  

„Ziua Europei este un minunat prilej pentru a sărbători unitatea culturală și tradițională, iar noi suntem obligați ca să-i informăm pe toți cetățenii de la mic la mare despre importanța Uniunii Europene” ne-a declarat Mihai Cucereanu, reprezentantul Centrului CONTACT-Cahul. 

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în regiunea de dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul, care implementează proiectul „Suport în abilitarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud” în raioanele Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021.

Articole similare