Publică un anunț
piatasud.md

Patru persoane cu acte falsificate au fost identificate la PTF Cahul

Patru persoane cu acte falsificate au fost identificate la PTF Cahul

Pe parcursul ultimelor 72 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au identificat în flux patru persoane, asupra cărora s-au descoperit documente falsificate. Toate cazurile au fost consemnate în punctul de trecere a frontierei Cahul. 

Prima ilegalitate a fost înregistrată pe direcția ieșire din R. Moldova, fiind documentat un conațional, pasager la o rută ocazională. În baza analizei de risc, bărbatul a fost supus controlului amănunțit. Ca urmare, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere italian și un certificat de competență profesională, pretins a fi eliberat de instituțiile din R.Moldova. În declarații, bărbatul a comunicat că pentru a-și găsi cu ușurință un loc de muncă în străinătate și-a perfectat ilegal documentul, achitând 400 EUR.

Un alt conațional s-a prezentat la volanul unui mijlocul de transport cu numere de înmatriculare belgiene, printre documentele înmânate la control a fost și permisul de conducere polonez. Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că actul este falsificat. La audieri, cetățenul a declarat că documentul ar fi fost obținut legal.

Cu permisul de conducere falsificat a fost descoperit un tânăr ucrainean, prezent pe pista de control la volanul mașinii personale. În cadrul verificării adiționale asupra permisului, polițiștii de frontieră au constatat că actul conține semne vădite de falsificare. Străinul a precizat în declarații că actul ar fi fost perfectat cum cere legea.

Într-o altă ilegalitate este cercetat un deținător al dublei cetățenii (MDA/ROU). Persoana conducea un mijlocul de transport, înmatriculat în Germania. Printre documentele verificate au fost permisul de conducere și certificatul de competență profesională, pretinse a fi eliberate de autoritățile poloneze. În timpul cercetării amănunțite, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele nu corespund standardelor formale ale actelor autentice. Bărbatul a recunoscut că și-a cumpărat documentele, ar fi apelat la un intermediar, identificat pe internet, și contra sumei de 2000 EUR a intrat în posesia falsurilor.

Articole similare