Publică un anunț
piatasud.md

Andrei Moldovanu: Acum poliția este mai deschisă, mai aproape de cetățeni /VIDEO

Andrei Moldovanu: Acum poliția este mai deschisă, mai aproape de cetățeni /VIDEO

Andrei Moldovanu este polițist  de mai bine de 20 de ani.  A trecut toate treptele ajungând până la gradul de Comisar Principal. A mers să învețe profesia de polițist la Colegiu, după care a deținut mai multe funcții cadrul inspectoratului de poliție Cahul.

„La finisarea a  11 clase am depus actele la Colegiul de Poliție. Pe parcursul a mai multor ani am ocupat diferite funcții începând de la cea mai joasă – patrula și santinela, pe atunci. Am lucrat și inspector de sector, poliția criminală, ofițer de urmărire penală. În prezent dețin funcția de Șef Secție Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Cahul” ne declară Andrei Moldovanu. 

Munca și-o face cu dăruire. Funcția care o deține presupune multă implicare, și o responsabilitate enormă. Andrei Moldovanu este responsabil pentru organizarea procesului de asigurare a ordinii publice în municipiu și raionul Cahul. Pentru el, profesia de polițist înseamnă să poți ajuta.  

„În ajunul anului nou,  o organizație neguvernamentală a gătit sala pentru anul nou, urmau copiii nevoiași să vină la matineu. A doua zi de la unitatea de gardă a parvenit informația că cineva a vandalizat sala unde erau pregătite cadourile. În aceiași zi am depistat persoanele, din audierea martorilor, audierea paznicilor, cine putea să comită infracțiunea în cauză. Bunurile s-au depistat, și acum țin minte că jumătate de birou era numai cu cadouri” ne-a relatat domnul Moldovanu.

În toți anii de activitate a observat foarte multe schimbări prin care a trecut Poliția Republicii Moldova: „Acum poliția este mai deschisă, mai aproape de cetățeni. Ceea ce se întâmplă se monitorizează, se preîntâmpină, se face o avertizare până a merge la pedeapsă” .

„La moment am 2 copii, am o fată și un băiat. Soția tot este polițistă. De mici s-au învățat cu uniforma. Venind acasă iau chipiul, se uita prin oglindă, se fotografiază cu chipiul. Când îi întrebi ce o sa devină: eu o să fiu ca mama, eu o să fiu ca tata – polițist” punctează domnul Moldovanu.

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare