Publică un anunț
piatasud.md

Permis de conducere fals depistat la PTF Cahul

Permis de conducere fals depistat la PTF Cahul

Angajații Poliției de Frontieră au înregistrat două incidente la trecerea frontierei moldo-române, în care călătorii dețineau documente falsificate.

În punctul de trecere a frontierei Cahul, conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului de nivelul doi un cetățean ucrainean, pasager la o rută de ocazie ce se deplasa în Cehia. Ca urmare, în portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile ucrainene pe numele unei persoane străine. În cadrul verificării cu ajutorul tehnicii speciale s-a descoperit mai multe elemente distinctive ale documentului ce nu corespundeau celor originale. La audieri, bărbatul a precizat că documentul nu-i aparține, acesta fiind rugat să-l transmită unui conațional de-al său, aflat în Cehia.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, printre călătorii aflați în fluxul transfrontalier a fost depistat un cetățean moldovean care avea asupra sa un buletin de identitate românesc cu semne vădite de falsificare.  Din declarațiile conaționalului s-a aflat că documentul a fost obținut prin intermediul unui site de socializare german, cu scopul de a se angaja ulterior într-o țară europeană. Cartea de identitate românească ar fi costat 100 EUR. 

Actele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză. Cercetările pe cazuri sunt continuate de către polițiștii de frontieră, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Articole similare