Publică un anunț
piatasud.md

Piețele continuă activitatea, ca și transportul interurban, și cele 3 întreprinderi mari de producție

Piețele continuă activitatea, ca și transportul interurban, și cele 3 întreprinderi mari de producție

Astăzi a fost o zi plină de evenimente cu impact pentru cetățenii municipiului Cahul.

După ce vineri au fost instituite mai multe restricții în scopul de a micșora cumva numărul persoanelor infectate de COVID-19, astăzi lucrurile un pic s-au schimbat.

Reamintim principalele restricții anunțate de autorități în seara zilei de 5 iunie:

1. Sistarea activității piețelor din municipiul Cahul  începând cu 9 iunie – până pe 22 iunie. Rămâne doar să activeze piața angro amplasată pe str. Dunării din mun. Cahul, pentru vânzarea produselor agricole.

Astăzi, la 8 dimineața, comercianții care vindeau în piețe au fost întâlniți de către polițiști. Vânzătorii pieței agricole din oraș au fost extrem de revoltați și după lungi discuții cu polițiștii au mers să protesteze în Piața Independenței. Acolo, deja se aflau comercianți din alte câteva piețe. Protestul a ajuns la Consiliul raional Cahul unde avea loc ședința Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică Cahul.

La ora 15: 00, în cadrul altei ședințe a Comisiei, s-a decis ca piețele vor continua să activeze, doar cu respectarea normelor de protecție atât din partea cumpărătorilor cât și din partea vânzătorilor. Măștile și masca de protecție – element obligatoriu; termoscanarea și gestionarea fluxului de cumpărători urmează să înceapă de pe 10 iunie. Cei care nu se vor conforma riscă amenzi usturătoare, iar directorii piețelor amenință cu rezilierea contractelor de arendă în caz de încălcări.  

Pe 10 iunie, la ora 9:00 urmează să mai fie desfășurată o ședință a comisie la care să se discute înăsprirea condițiilor de acces în centrele comerciale și super marketurile din Cahul, după modelul piețelor.

2. accesului la cimitirele din raionul Cahul  6 iunie 2020 – 19 iunie 2020

A fost executat. Sărbătorirea Paștelui Blajinilor anunțată pe 7 și 8 iunie nu a avut loc în raionul Cahul.

3. Sistarea transportului public interurban și a transportului  agenților economici de 8 iunie – 21 iunie.

Această prevedere a fost anulată astăzi, la ședința din dimineața zilei. De mâine, 10 iunie, transportul interurban urmează să circule în regim normal, doar că vor fi asigurate normele igienice și de securitate anti COVID-19. Transporrtul public va circula doar la 60% din capacitatea de locuri.  

4. Se sistează activitatea S.A. Tricon, Draxlmaier și LTM pentru 14 zile ( 8 iunie – 21 iunie)

Această prevedere se abrogă. Motivul invocat de către funcționarii CS Cahul este că situația este ținută sub control în cadrul acestor întreprinderi, angajații confirmați cu COVID-19 aflându-se la în izolare  sau la tratament. La una dintre întreprinderi au fost trimiși în carantină lucrătorii unei ture întregi.

Articole similare