Publică un anunț
piatasud.md

Reforma Poliției: Află cum sunt utilizate la Cahul mașinile de poliție procurate din fonduri europene // VIDEO

Reforma Poliției: Află cum sunt utilizate la Cahul mașinile de poliție procurate din fonduri europene // VIDEO

 La finele lunii septembrie, IP Cahul a recepționat un autoturism de model Dacia Duster, unul dintre cele 52 de unități de transport care au ajuns în toate raioanele. 

Unitățile de transport au fost achiziționate în cadrul Programului „Suport Bugetar pentru Reforma Poliției”, implementat cu ajutorul Acordului de finanțare încheiat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană în cadrul Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

„Mașinile sunt foarte dotate, au un plus: aceste automobile ca au tracțiune integrată” ne spune polițistul Dumitru Cojocaru. 

Mașina este dotată cu câte un sistem de monitorizare GPS, dispozitive de comunicare securizată conform standardului TETRA, dar şi alte echipamente necesare pentru desfășurarea activității polițienești.

„Suntem dotați cu stație TETRA în automobil. Avem și la șold stație TETRA. Sunt momente când nu ne aflăm în automobil, suntem la înștiințare și avem nevoie de ajutor. Mașina aceasta lucrează non stop.  Cel mai mult pe zi am parcurs circa 350 km. Cel mai repede la înștiințare am ajuns în 3 minute”  ne spune Dumitru. 

Valoarea acestei achiziții constituie aproximativ 20 milioane MDL. În cadrul proiectului până acum, cu sprijinul UE, IGP a mai achiziționat un total de 107 automobile, inclusiv autospeciale pentru transportarea persoanelor deținute, pentru serviciile de investigare, ofițerii de sector etc. Pe lângă faptul că sunt utilizate la intervenții și patrularea orașului, echipajele de poliție mai asigură și securitatea accesului elevilor către instituțiile de învățământ

„Pe parcursul săptămânii, de luni până vineri, de la 7 dimineața până la 8:40 avem operațiunea „Grija”. Fiecare echipaj este prezent la trecerile de pietoni, în apropierea instituțiilor de învățământ pentru a dirija circulația rutieră și să ajutăm copii, să fim alături de ei și să-i ajutăm să traverseze trecerea de pietoni” ne-a povestit Dumitru. 

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare