Publică un anunț
piatasud.md

Salvatorii și pompierii au intervenit în 38 situații de risc în ultimele 24 de ore

Salvatorii și pompierii au intervenit în 38 situații de risc în ultimele 24 de ore

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 38 situații de risc.

Misiunile angajaților IGSU au fost realizate pentru lichidarea incendiilor, focarelor de ardere, deblocări de uși, dar și prevenirea situațiilor excepționale.

Un incendiu în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc la trecerea dintre ani, pe strada Dimitrie Cantemir din Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:53.

Potrivit primelor informații două gherete cu bunuri materiale au luat foc. La fața locului au fost îndreptate cinci echipaje de intervenție ale IGSU. Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că focul a mistuit acoperișurile acestora. Salvatorii au reușit localizarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire și la alte obiective. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit. Focul a afectat bunurile materiale din interiorul gheretei și anume, draperii și veselă pentru comercializare.

Circumstanțele și cauza de producere a incendiului urmează a fi stabilite.  Datorită intervenției echipelor IGSU două incendii au fost preântâmpinate în raioanele Orhei și Cimișlia. Potrivi IGSU pentru asigurarea securității cetățenilor, în noaptea de revelion la datorie în regim  de 24 de ore au fost mobilizați peste 500 de ofițeri și subofițeri a Inspectoratului cu 150 unități de tehnică pentru intervenție. Salvatorii și pompierii îndeamnă în continuare populația să respecte normele antiincendiare pentru evitarea situațiilor excepționale. În situații de risc oamenii sunt rugați să nu ezite și să apeleze Serviciul 112 pentru ca specialiștii să poată veni în ajutor.

Articole similare