Publică un anunț
piatasud.md

Şefa Direcţiei Generale Învăţământ Cahul a fost suspendată din funcţie fiind suspectată de delapidări

Şefa Direcţiei Generale Învăţământ Cahul a fost suspendată din funcţie fiind suspectată de delapidări

Consilierii raionali Cahul, cu majoritatea voturilor, au luat această decizie drept urmare a interpelării primite de la organele Procuraturii.

Interpelarea prezentată de Procuratură informează Consilierii Raionali despre intentarea unui dosar penal pe  numele Tatianei Hulub, Şef Direcţie Generale Învăţământ Cahul, în baza art. 191 alin. 2 lit. d)

Potrivit lui Vladimir Calmîc, în cadrul Direcţiei Generale Învăţământ „a fost făcut un control din partea Direcţiei Generale Finanţe, un control din partea Departamentului Control şi Revizie unde au fost daţi termeni pentru  a lichida aceste neajunsuri, din partea aparatului Preşedintelui au fost făcut un audit intern ce ţine de folosirea mijloacelor publice unde au fost făcute recomandări privind rezolvarea situaţiei”

Fracţiunea PCRM în Consiliu a criticat dur proiectul de decizie invocând prezentarea de către Procuratură a unor informaţii eronate şi drept efect, lipsa temeiului juridic pentru a o suspenda pe Tatiana Hulub din Funcţie 

Ne-am consultat şi noi, şi am întrebat persoana (Tatiana Hulub n.r.), ea nu cunoaște că este bănuită sau învinuită. Mai întâi de toate trebuia să i se aducă la cunoștință, în prezenţa unui avocat. Dacă nu a venit, trebuie să fie adusă cu forța, daca acest lucru nu a fost făcut considerăm că nu poate fi destituită. Mai mult că ea este în spital astăzi” a declarat Tatiana Fulea, Preşedintele Fracţiunii PCRM în Consiliul Raional Cahul.

Doamna Fulea a mai menţionat că: „Poate a greșit şi procurorul, lăsăm timp că dumnealui sa cheme persoana să îi aducă la cunoștință şi să se expună. În documente ea are termen până pe 18 martie să înlăture discrepanţele existente”. 

Punct dezbaterilor a pus, în glumă, Preşedintele şedinţei Gheorghe Vasilachi: „Eu am propus că să nu susţinem candidatura doamnei la funcţie, fiindcă ea nu are experienţă dar „acazavaetsea” că are experienţă serioasa”. 

Pentru suspendarea doamnei Hulub din funcţie au votat 18 Consilieri raionali din cei 32 prezenţi la şedinţă. 

Decizia Consiliului a fost criticată de fracţiunea PCRM, care la început de mandat a şi înaintat-o pe doamna Hulub în această funcţie. 

Consilierii Comunişti, după adoptarea deciziei, în semn de protest au părăsit sala de şedinţă.  

„Noi considerăm că această hotărâre este atac la echipa noastră, este o hotărâre politică şi nu putem participa în şedinţă” a declarat doamna Fulea.

Reamintim că Fracţiunea PCRM din Consiliul raional Cahul nu pentru prima dată părăseşte sala de şedinţă în semn de protest faţă de deciziile majorităţii. 

Articolul face parte din cadrul Proiectului „Prevenirea creşterii nivelului corupţiei în or. Cahul” care este implementat de AO AXIS cu suportul financiar al Fondului Naţiunilor Unite pentru Democraţie prin intermediul Fundaţiei Est-Europene.

Articole similare