Publică un anunț
piatasud.md

Sergiu Cornea a fost investit în funcția de rector a Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul // VIDEO

Sergiu Cornea a fost investit în funcția de rector a Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul // VIDEO

Sergiu Cornea, rectorul ales al Universității de Stat B.P. Hasdeu din Cahul a fost astăzi prezentat colectivului universității, fiind înmânând-ui ordinul de confirmare în funcție semnat de Ministrul Educației, Culturii și Cercetării.  

”A câștiga un concurs este o etapă foarte importantă, dar mult mai important este realizarea programului cu care au fost câștigate aceste alegeri. Îmi doresc foarte mult ca universitatea să devină un pol de educație, de formare a noilor specialiști, un pol al dezvoltării, universitatea să dea un impuls la dezvoltarea social economică a întregii regiuni” ne-a declarat Sergiu Cornea. 

Totodată, acesta a ținut să menționeze că în activitatea sa de rector va continua realizarea proiectelor demarate de predecesorii săi, Pr. Ion Șișcanu și Pr. Andrei Popa.  

„Vreau să continui lucrurile frumoase din cadrul universității. Puterea universității constă în excelența cadrelor didactice care funcționează aici”, a punctat Sergiu Cornea.

„Pentru universitatea noastră este un eveniment, este într-un mandat al treilea rector de la fondarea ei. Aceasta arată continuitatea dezvoltării instituției noastre și sper foarte mult ca această dezvoltare să fie durabilă. Îi doresc dn. rector Sergiu Cornea, să realizeze toate planurile și obiectivele care și le-a pus în programul său de management a universității pentru următorii 5 ani. Doresc colectivului universității să continuăm cu aceeași cadență să dezvoltăm universitatea pentru a ne transforma și a deveni într—adevăr un pol foarte important la sudul Republicii Moldova”, a menționat  Andrei Popa, ex-rector a USCH.

Precizăm că Sergiu Cornea a fost ales în funcție la data de 1 octombrie, de către titularii universității, obținând cu un vot mai mult decât contracandidata sa. Alegerea a fost contestată, colegiul ministerului de resort respingând contestația și confirmând-ul pe Sergiu Cornea în funcție. 

Articole similare