Publică un anunț
piatasud.md

Sergiu Costandachi: În familia mea nu există nici un polițist, singur am luat aceasta decizie // VIDEO

Sergiu Costandachi:  În familia mea nu există nici un polițist, singur am luat aceasta decizie // VIDEO

Sergiu Costandachi este Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Cahul. De mai bine de 13 ani activează în poliție. A început carierea la Cantemir, apoi a ajuns Ofițer de urmărire penală la IP Cahul.

„După finisarea studiilor, eram un copil tânăr, derutat, nu știam unde să mă duc, ce să fac. Am decis să merg în poliție totuși, la IP Cantemir. Inițial am dorit să fiu Ofițer de urmărire penală, anchetator, era un vis de-al meu. Am deja 13 ani de activitate în IP Cahul. De dimineața până seara sunt diferite probleme care apar, însă, cel mai mult îmi palce să activez cu tinerii angajați, să-i învăț cum să activeze, cum sa reacționeze în diferite situații” ne-a declarat Sergiu Costandachi.

A simțit cum s-a schimbat poliția în ultimii ani, mai ales ce ține de dotările tehnice. Spune că acum a scăzut timpul de reacționare la solicitările cetățenilor, inclusiv și grație investițiilor europene.

„Este o deosebire foarte mare de când am venit eu în poliție și cum este acum. Începând de la aceleași condiții, automobilele care au fost date. Dacă înainte era un automobil care rămânea până tura timp de 24 de ore, acum avem 4 automobile care reacționează la fiecare apel” a specificat domnul Constandachi.

În programul supra-solicitat are loc și pentru un hobby – practică sportul. Așa reușește să-și mențină forma fizică și să-și sustragă atenția de la problemele cotidiene.

„Am un hobby, cu toate că avem mai puțin timp, pe parcursul a ultimilor ani de zile am încercat să găsesc timp să merg la sala de sport. Îmi place să fac sport. În rest îmi place sa ascult muzică, din timpul meu liber pe care pot să îl am. În familia mea nu există nici un polițist, singur am luat această decizie. Familia a fost sceptică la decizia pe care am lat-o” ne-a mai declarat Sergiu Constandachi.

În munca de polițist, apar situații peste care, cu greu poți trece din punct de vedere emoțional. În unele situații, polițistul ajunge a fi suport pentru a trece peste unele evenimente mai puțin fericite din  viață.

„Da este clar că la diferite situații în activitatea, când m-au emoționat, venind înapoi acasă, stând în birou mă gândeam mult la aceasta situații. Cel mai pozitiv  în ultimii ani este decizia că la toate accidentele rutiere sau infracțiunile în care este implicat un copil minor să-i fie dată o jucărie de pluș. Am fost și eu participant la astfel de situații, când i-am dat o jucărie unui copil care era într-o stare… plângea. Când i-am dat jucăria, am văzut un zâmbet pe față, s-a liniștit. Anume campania asta a fost o campanie foarte reușită și la moment o continuăm” punctează Sergiu Constandachi.

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare