Publică un anunț
piatasud.md

344 491 traversări la frontieră din 120 de refuzuri. Află care este bilanțul săptămânii

344 491 traversări la frontieră din 120 de refuzuri. Află care este bilanțul săptămânii

În decursul săptămânii anterioare s-au înregistrat un total de 344 491 traversări, pe lângă acestea, 120 au primit refuz, a declarat Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 208 evenimente cu documentarea a 239 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 43 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 80 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 104 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 10 procese verbale și 109 chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 220 200 lei și încasarea amenzilor de 108 000 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 92 de cetățeni străini, dar și 28 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 211 consemne, dintre care 14 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 197 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 271 518 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 72 973 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 55% din totalul de traversări, iar 28% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Giurgiulești-Galați și PTF Otaci.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 640 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Pentru a fi siguri la trecerea hotarelor, recomandăm să vă informați cu privire la condițiile de călătorie.

Articole similare