Publică un anunț
piatasud.md

Societatea civilă monitorizează lucrările de reparație a drumurilor și termoizolarea fațadei primăriei Cahul

Societatea civilă monitorizează lucrările de reparație a drumurilor și termoizolarea fațadei primăriei Cahul

Un grup de cetățeni vor desfășura monitorizarea  executării contractelor a două proceduri mari de achiziții publice desfășurate de primăria municipiului Cahul. 

Este vorba despre lucrările de reparație a porțiunilor de drum pe str. M. Frunze și str. L. Tolstoi din Cahul, dar și lucrările de termoizolare a clădirii primăriei mun. Cahul. 

Procesul de monitorizare presupune ieșiri la fața locului și observarea modului de executare a lucrărilor, iar toate observațiile vor fi incluse într-un raport și oferit administrației publice locale. 

„Este important să monitorizăm modul în care sunt executate lucrările, mai ales că este vorba de bani publici. Grupul de monitorizare va pune accent pe urmărirea executării lucrărilor conform caietelor de sarcini și va atrage atenția la mai multe aspecte ce țin de calitatea și cantitatea lucrărilor. Transparența achizițiilor publice nu ține doar asigurarea corectitudinii în procesul de licitație, dar și de îndeplinirea corectă și în termen a contractului” ne-a declarat Mihai Cucereanu, Director Executiv al A.O. Centrul CONTACT-Cahul.

Primele vizite pe șantier deja au avut loc, air potrivit lui Mihai Cucereanu, acestea au fost efectuate împreună cu un expert în construcții. 

„Noi vedem că se fac multe lucrări la noi în oraș, dar nu ne-am gândit niciodată că am putea urmări îndeaproape cum acestea sunt executate și dacă într-adevăr astfel de lucrări sunt prevăzute în caietele de sarcini. Scopul nostru este să sesizăm careva abateri și să informăm administrația publică despre acestea, să le dăm o mână de ajutor în așa fel ca banul public să fie utilizat după destinație” ne-a declarat Vladimir Lîsenco, membrul grupului de monitorizare. 

Grupul de monitorizare a achizițiilor publice a fost creat de către A.O. Centrul CONTACT-Cahul în cadrul proiectului „Achiziții publice transparente” implementat în municipiul și raionul Cahul. 

Potrivit proiectului, grupul de monitorizare va urmări executarea contractelor la 4 șantiere din municipiul și raionul Cahul. 

Pe final, toate observațiile vor ajunge pe masa autorităților, dar vor fi făcute și publice. 

Acest material este un produs al proiectului „Achiziții publice transparente”, desfășurat de A.O. Centrul CONTACT-Cahul, în calitate de beneficiar de sub-grant al proiectului  „Consolidarea integrității în achizițiile publice”. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Fondul de Parteneriat pentru Transparență (SUA). Proiectul urmărește susținerea reformelor în domeniul achizițiilor publice în Moldova, care vor spori transparența și corectitudinea achizițiilor publice prin abilitarea cetățenilor de a responsabiliza instituțiile relevante.

Opiniile exprimate în cadrul proiectului și responsabilitatea pentru conținutul acestui produs aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opinia IDIS „Viitorul” și a donatorului.

Articole similare