Publică un anunț
piatasud.md

Solicită redeschiderea Piețelor Agroalimentare din Cahul

Solicită redeschiderea Piețelor Agroalimentare din Cahul

Administratorii piețelor din Cahul cer CSE Cahul ca să fie permisă activitatea acestora.

”Începînd cu data de 16 martie pînă a fi emisă decizia Comisiei Naționale de Situații Excepționale privind stoparea activității pieții, noi ca administrație am luat măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Totodată ce a fost emisă dispoziția ne-am conformat acestei hotărîri și la ziua de astăzi piața nu lucrează, a declarat Igor Schin, administratorul Î.M. ”Piața Centrală Cahul”.

Domnul Schin a mai menționat că piața dispune de un sector agro alimentar care ar putea activa deoarece se află într-un spațiu deschis iar producătorii nu au unde să-și realizeze producția lor. Aceștea solicită ca să fie permisă activitatea pieții pe strada Dunării deoarece pot asigura toate condițiile de securitate pentru acestea.

”Fiecare zi primesc apeluri de la persoanele care comercializau marfa din care majoritatea sunt producătorii direcți care au credite, marfă care se strică și o pot comercializa cu un preț mult mai mic decât este în supermarket-le mari”, a declarat Ruslan Vition, administratorul Pieții Agroalimentare. 

Pînă la sistarea activității în Piața Agroalimentară lucrau în jur de 350-400 de oameni. 

”Avem și oameni angajați care necătînd la situația creată trebuie să le fie achitat salariul. Oamenii care activau în piată au ieșit cu propunerea ca să fie colectate semnături și să ne adresăm la comisia excepțională să ne permită să reîncepem activitatea cu respectarea tuturor normelor”, a menționat domnul Vition.

Articole similare