Publică un anunț
piatasud.md

Trei raioane din R. Moldova, dintre care și Cahul, vor participa la un program de granturi pentru guvernare locală

Trei raioane din R. Moldova, dintre care și Cahul, vor participa la un program de granturi pentru guvernare locală

Programul de Granturi Individuale pentru dezvoltare personală în domeniul bunei guvernări la nivel local, a anunţat lansarea concursului pentru participare. Care este destinat în exclusivitate locuitorilor din raioanele Cahul, Căuşeni şi Soroca, partenere ale prezentului proiect.

Acest program va sprijini:

  • formarea şi dezvoltarea capacităților de leadership în domeniul bunei guvernări la nivel local,
  • crearea oportunităţilor de dezvoltare a abilităţilor de analiză a politicilor locale din perspectiva incluziunii,
  • promovarea perspectivei de egalitate și incluziune în procesul de dezvoltare a comunități sau a raionului.

 Vor fi susţinute propuneri /planuri de acţiuni care vor aborda aspecte ale Bunei Guvernări sau de Incluziune ori ambele în următoarele domenii: protecţia mediului/ecologie, educație, prestare a unor servicii (comunitare, sociale), asigurare a drepturilor copilului, amenajarea teritoriului, stoparea violenţei domestice şi sociale.

Vor fi selectate 15 persoane (aproximativ câte 5 din fiecare raion). Centrul “Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană (FEE), vor opta ca selecţia beneficiarilor să fie deschisă, corectă şi incluzivă între bărbaţi şi femei, care reprezintă diverse categorii de cetăţeni sau organizaţii ce fac pledoarie pentru incluziune şi tratament egal, anunță civic.md .

Participanţii şi participantele selectați/te vor beneficia de un grant unic în valoare de 10,000.00 MDL, oferit în două tranșe într-o perioadă de 8 – 10 luni  (octombrie 2020 – aprilie 2021).

Programul de Granturi  Individuale este parte a  proiectului „Iniţiativa Comună pentru Oportunități Egale”, implementat de Fundația Est-Europeană în colaborare cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

Articole similare