Publică un anunț
piatasud.md

Senator Român: România trebuie văzută ca un prieten, nu este un stat care să silească pe cineva la ceva

Senator Român: România trebuie văzută ca un prieten, nu este un stat care să silească pe cineva la ceva

Claudiu Târziu este Președinte a Comisiei pentru Românii de pretutindeni. În cadrul emisiunii ÎnDirect, am discutat cu senatorul despre relațiile și politica din Republica Moldova, dar și  România. 

Avenit într-o vizită în mai multe orașe din Republica Moldova, ajungând și la Cahul. Dumnealui ne-a declarat ca a avut o impresie bună față de oraș, dar și față de persoane importante, cum ar fi: N. Dandiș, Episcopul Veniamin, Sergiu Cornea și alții.

„Cred că sunt oameni care au sentimente patriotice și care au o viziune despre cum trebuie să deruleze relația dintre R. Moldova și România” susține Claudiu Târziu.

După părerea sa, intervenția lui, a primarului și chiar a Episcopului Veniamin ar putea să conteze pentru relațiile dintre România și Republica Moldova.

„Eu am venit aici ca să-mi arăt disponibilitatea de a apela, pentru a afla din surse directe problemele cu care se confruntă românii de aici și pentru a vedea în ce măsură pot să îi ajut” a declarat Claudiu Târziu.

Pe lângă Cahul, dumnealui a fost și la Comrat, la Cimitirul Eroilor din Țiganca și a mai avut câteva întâlniri în Chișinău. România trebuie văzută ca un prieten, nu este un stat care să silească pe cineva la ceva” menționează Claudiu Târziu.

În cadrul emisiunii am discutat și despre politica din R. Moldova. Claudiu Târziu menționând, că sunt găuri și în politicul românesc, dar și că situația din R. Moldova la moment pare a fi una dramatică.

„R. Moldova este un stat care nu se poate întreține de unul singur. El este asistat de România masiv și fără acest ajutor ar falimenta rapid” susține Claudiu Târziu.

După părerea sa, este necesară intervenția României, pentru a corecta parcursul R. Moldova.

“România înseamnă o zonă de libertate, de prosperitate, o oportunitate pentru dezvoltarea de cariere. Înseamnă accesul la o educație mai bună și înseamnă deschiderea către Vest” menționează Claudiu Târziu.

El se declară unionist și vede doar în sens pozitiv unirea Republicii Moldova cu România. 

“Basarabia ar avea tot interesul să fie în România. România , de asemenea, are tot interesul să-și întoarcă acasă o provincie furată” declară Claudiu Târziu.

În urma vizitei din Republica Moldova, Claudiu Târziu susține că a apreciat sinceritatea basarabenilor și că are o mai mare hotărâre de rezolva problemele din R. Moldova și România.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare