Publică un anunț
piatasud.md

Unul dintre cele mai mari mall-uri se va deschide la Galați, România. O investiție de 48 milioane euro

Unul dintre cele mai mari mall-uri se va deschide la Galați, România. O investiție de 48 milioane euro
© default

În orașul Galați din România, se pregătește construcția unui mall de amploare „Galați Retail Park”. Acest proiect, situat pe strada Portului, va fi unul dintre cele mai mari centre comerciale din Sud-Estul țării și va găzdui numeroase branduri internaționale de prestigiu.

„Am achiziţionat deja un teren şi vom demara în curând construcţia „Galaţi Retail Park”, proiect care va avea o suprafaţă de 33.200 metri pătraţi şi în care vor fi investiţi 48 milioane de euro.Suntem în faza de autorizare, iar odată cu acest proiect vom aduce noi branduri în Galaţi”, a declarat Rudiger Dany, CEO al NEPI Rockcastle, pentru presa economică naţională din România.

Așteptările sunt ca majoritatea clienților să provină din județele Galați, Vaslui, Brăila, Buzău, Tulcea, Vrancea, Ialomița și Călărași, precum și din Chișinău și din raioanele din Sud-Estul Republicii Moldova.

Zona Brăila-Galaţi este considerată de către investitori una de maxim interes. Dintr-una ruptă de restul ţării, podul peste Dunăre şi investiţiile noi, precum cele de la Tesla sau Yazaki, au readus zona în prim-plan.

„Ne bucură faptul că vedem şi investiţii în infrastructura din zonă, ceea ce va impulsiona semnificativ economia în  Galaţi„, a adăugat Rudiger Dany.

Terenul este cel al fostei fabrici INTFOR, care a intrat în faliment în 2020, după aproape zece ani de insolvență.

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, a anuntat un buget de peste 650 milioane de euro pentru proiectele aflate în faza de dezvoltare pe termen mediu. NEPI are 168.800 metri pătraţi de proiecte în construcţie sau modernizare, deja demarate sau în plan pentru 2024, în România, Polonia, Bulgaria şi Ungaria.

Totodată, menționăm că dimensiunea proiectului „Galați Retail Park” va depăși chiar și suprafața Porta Mall Chișinău, cel mai mare mall din Republica Moldova, care are 32.000 de metri pătrați.

Articole similare