Publică un anunț
piatasud.md

USAID a anunţat un nou proiect de rezilienţă pentru Republica Moldova

USAID a anunţat un nou proiect de rezilienţă pentru Republica Moldova

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunţat astăzi o nouă investiție de 50 de milioane de dolari pentru a contribui la extinderea economiei rurale a Republicii Moldova și consolidarea rezilienței în fața invaziei Ucrainei, situație care restricționează exporturile moldovenești și amenință prosperitatea economică a ţării noastre, transmite MOLDPRES. 

Prin intermediul noului Proiect de Competitivitate și Reziliență Rurală (PCRR), USAID va continua să acorde sprijin pentru a spori vânzările și profitabilitatea din sectorul agricol moldovenesc și impulsiona oportunitățile de creștere în Moldova, conform agenţiei americane. 

„Într-o perioadă de cinci ani, PCRR va oferi sprijin unor parteneri și produse care au potențialul de a transforma economia și de a stimula comunitățile rurale. Proiectul va facilita conexiunile între lanțurile valorice cheie din domeniul agricol, așa ca fructele, produsele ecologice, legumele, mierea și vinul. De asemenea, proiectul va spori productivitatea, va îmbunătăți sustenabilitatea sectorului agricol, va stimula investițiile și parteneriatele sectorului privat și va promova reformele care vor genera profitabilitatea activității agricole în Republica Moldova. PCRR va aduce numeroase beneficii comunităților rurale și va contribui la relansarea turismului moldovenesc, care suferă din cauza efectelor reziduale ale pandemiei de COVID-19, iar în prezent din cauza invaziei ruse în Ucraina”, indică USAID. 

PCRR este implementat de către Chemonics International în parteneriat cu organizațiile locale și internaționale. De asemenea, vor fi încadrați parteneri adiționali pentru a susține dezvoltarea forței de muncă, instituții de educație și cercetare în agricultură, ONG-uri locale și asociații agricole și Guvernul Republicii Moldova. Valoarea totală a PCRR este de 50 mln de dolari. 

Articole similare