Publică un anunț
piatasud.md

Valeriu Musteață: „Datele preliminare ale alegerilor lasă loc de interpretări”

Valeriu Musteață: „Datele preliminare ale alegerilor lasă loc de interpretări”

Comisia Electorală Centrală a dispus renumărarea voturilor oferite de cahuleni candidaților la funcția de Consilier municipal Cahul. 

Astăzi, în cadrul ședinței CEC, au fost examinate 2 cereri din partea candidatului independent Musteață Valeriu și a concurentului Valentin Comănici, reprezentantul PDCM. 

Contactat telefonic de către redacția ziuadeazi.md, Valeriu Musteață a comentat următoarele:

„Este regretabil faptul că aspirând la normele și valorile europene democratice, ne confruntăm cu astfel de situații în ziua de azi. Consider inadmisibil faptul că instituțiile abilitate să asigure transparența în procesul electoral, imediat după alegeri nu a publicat procesele verbale de numărare a voturilor în Consiliul municipal Cahul. Cel puțin luni și marți nu au fost astfel de informații nici pe panoul informativ și nici în alte surse de informare. Astfel, datele preliminare nefiind nici confirmate, nici infirmate de CECE nr. 7/1 Cahul, lasă loc de interpretări și pun sub suspiciune în fața alegătorilor întreg proces electoral. Probele depuse de mine au fost destul de convingătoare pentru decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale și anume renumărarea voturilor în Consiliul municipal Cahul.”

Totodată acesta a făcut apel către toate organizațiile care vor avea acces la renumărarea voturilor să asigure maximă transparență și echitate pentru orice concurent electoral.

Menționăm că din argumentele invocate de contestatari reiese că în datele prezentate de CEC privind rezultatele preliminare și rezultatele din procesele verbale de la CECE nr. 7 Cahul prezintă diferențe semnificative care influențează direct rezultatul final la distribuirea mandatelor de consilier în Consiliul municipal Cahul.

Articole similare