Publică un anunț
piatasud.md

Vasile Vanțevici: Am înaintat primul test de integritate pentru noua componență a Consiliului Orășenesc Cahul

Vasile Vanțevici: Am înaintat primul test de integritate pentru noua componență a Consiliului Orășenesc Cahul

Consilierul orășenesc independent ne-a prezentat un proiect de decizii înaintat recent pentru a fi examinat de către noul COC.

Le-am promis colegilor din consiliul trecut că mă voi întoarce și m-am întors. Acum înaintez două proiecte de decizii care urmează să testeze integritatea noilor aleși locali. Toți concurenții au vorbit în campanie electorală de lupta cu corupția, să vedem ce s-a schimbat de la alegeri până la prima ședință a Consiliului Orășenesc Cahul” a declarat Vasile Vanțevici pentru Ziuadeazi.

Proiect de decizie vizează reexaminarea demersului CNA Direcția Generală Teritorială Sud și atestă prejudiciul cauzat, în sumă de 80267 lei, bani publici, drept unul considerabil pentru bugetul Primăriei orașului Cahul. 

Proiectul de decizie urmează să fie examinat de către comisiile de specialitate și înaintat spre aprobare Consiliului Orășenesc Cahul. Aceasta poate avea doar după validarea mandatelor Consilierilor și crearea organelor de conducere a Consiliului Orășenesc Cahul. 

Reamintim că, în luna iunie 2014, către Consiliul Orășenesc Cahul a fost înaintat un demers de la CNA Direcția Generală Teritorială Sud prin care se solicita: „de expus cu referire la faptul dacă prejudiciul cauzat de pe urma acțiunilor cet. Burlacu P.N. și a complicilor săi, la suma de 80267 lei, este considerabil sau nu pentru primăria or. Cahul”. 

Precizăm că în luna martie 2014, în cadrul ședinței Consiliului orășenesc Cahul, cu votul majorității consilierilor PCRM, a fost luată o decizie prin care: „Consiliul orășenesc, la moment nu consideră suma de 80267,00 lei, ca prejudiciu cauzat bugetului orăşenesc”.

Articole similare