Publică un anunț
piatasud.md

Vasile Vanțevici, consilier municipal independent: ”Ne confruntăm cu greutațile nu doar noi, dar întreaga lume!”

Vasile Vanțevici, consilier municipal independent: ”Ne confruntăm cu greutațile nu doar noi, dar întreaga lume!”

În cadrul ultimei ședințe a consilierilor municipali s-au discutat mai multe puncte dintre care și o decizie despre care, domnul Vanțevici ne va povesti mai detaliat.

”Prin decizie, primăria municipiului Cahul este în drept de a acorda împrumuturi pentru două întreprinderi. Pentru Gospodaria Municipală Comunal Locativă care trebuie să mențină starea sanitară a municipiului la o notă satisfăcătoare au fost alocați 300 000 lei cu titlul de împrumut până la finele anului curent și pentru S.A. ”Apă Canal” 500 000 lei pentru a asigura procesele tehnologice a acestor întreprinderi.”

Deasemeni, consilierul municipal și-a expus și părerea referitor la consecințele pandemiei și a situației de urgențe din țară în urma virusului COVID-19.

”O altă metodă de a face ședințe fără prezența fizică a consilierilor nu se identifică în legislația națională ți internațională, de aceea urmează să ne conformăm după situația creată.

Ne confruntăm cu greutațile nu doar noi, darîntreaga lumei. Este o tragedie pentru toți, nu avem cum să ne abatem. Trebuie doar să însușim lecția și să intervenim în măsura posibilităților.

Toate instituțiile publice rămân funcționale doar că sub altă formă, cum ar fi lucru la distanță.

Conform dispoziției a Comisiei Republicane a Situatiilor Exceptionale este permisă comercializarea produselor agricole, aceste dispoziții nu se supun la dezbateri, ele trebuie să fie executate.”

”Începând cu 15 mai, unele restricții se scot, dar asta nu înseamnă că noi vom reveni la viața anterioară!” punctează Vasile Vanțevici.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare