Publică un anunț
piatasud.md

Nicolai Gaisan despre CORONAVIRUS COV-19. Află sfaturile medicului

Nicolai Gaisan despre CORONAVIRUS COV-19. Află sfaturile medicului

Nicolai Gaisan medic epidemiolog, șef secție CSP Cahul ne declară că orice infecție respiratorie acută banală cum ar fi gripa sau Coronavirus Cov-19 au aceleași simptome și practic același mecanism de răspândire.

Conform datelor organizației mondiale a sănătății, în fiecare an se îmbolnăvesc de gripă de la 3 până la 5 milioane de oameni și 250-300 mii decedează în urma acestora.

Despre aceasta am discutat la emisiunea inDIRECT cu medicul epidemiolog, șef secție CSP Cahul, Nicolae Gaisan.

Deasemeni domnul Gaisan ne-a comunicat “Dacă analizăm fatalitatea la gripă și la Coronavirus Cov-19, având peste 80 mii de cazuri înregistrate pe tot globul pământesc putem spune că au aceeași simptomatică (tuse, dureri de cap, respirație dificilă și febră) . Orice infecție atacă pe toți, indiferent de funcții sau vârstă.

”Persoanele care au maladii cronice (infecții respiratorii, cardio vasculare, hipertensiunea, diabet zaharat) sunt supuși la riscuri mult mai mari de a se infecta și a ajunge la o stare foarte gravă. În unele cazuri când adresările sunt tardive această boală poate fi fatală” a mai menționat medicul epidemiolog.

Potrivit medicului epidemiolog, pentru a micșora rata de a ne infecta sau molipsi, trebuie:

–  să păstrăm distanța sigură față de alți oameni ceea ce constituie aproximativ un metru;

–  să evităm salutul cu mâna, în special persoanele care obișnuesc să strănute în pumn.

”Nu în ultimul rând spălatul pe mâini, este un lucru foarte important în cazul infecțiilor respiratorii și nu numai”, punctează Nicolai Gaisan.Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare