Publică un anunț
piatasud.md

La grădinița nr. 9 „Scufița Roșie” din Cahul va fi schimbat sistemul de încălzire

La grădinița nr. 9 „Scufița Roșie” din Cahul va fi schimbat sistemul de încălzire

La data de 22 august a fost publicat anunțul de organizare a Licitației publice de achiziționare a lucrărilor de reparație, în cadrul căreia erau licitate 4 loturi: Lucrări de reparație a sistemului de încălzire a  Grădiniței nr. 9 „Scufița Roșie” din Cahul, lucrări de reparație a interiorului birourilor 301,302 și 303 a primăriei mun. Cahul (repetat) ; Lucrări de reparație a interiorului Palatului Culturii din mun. Cahul (repetat) și Schimbarea ferestrelor la grădinița nr. 4 „Zîmbetul” din mun. Cahul. 

Mai jos vom analiza achiziția lucrărilor de reparație a sistemului de încălzire a Grădiniței nr. 9 „Scufița Roșie” Cahul, mai ales că pentru lotul „Schimbarea ferestrelor la grădinița nr. 4 „Zîmbetul” din mun. Cahul” la licitație a participat doar un ofertant, licitația fiind anulată, iar pentru lotul „Lucrări de reparație a interiorului Palatului Culturii din mun. Cahul” nu a venit nici o ofertă, astfel licitația nu a avut loc. 

Valoarea estimativă a lotului, fără TVA, constituia puțin peste 716 mii lei. Termenul de depunere a ofertelor era indicat 11 septembrie 2020. 

Ce presupune achiziția

Potrivit caietului de sarcini, urmau să fie achiziționate lucrări de demontare a țevilor din metal de diferite diametre, cu lungimea totală de circa 1250 metri, efectuarea lucrărilor de străpungere pentru conduce în pereți de beton; confecționarea și montarea țevilor de protecție; schimbarea totală a sistemului de încălzire prin folosirea țevilor din material plastic și instalarea a 160 de radiatoare din oțel. 

Ofertele și câștigătorul

Pentru acest lot au fost depuse 4 oferte de preț: 

Vega Total – 501 643,51 MDL

Serpavis SRL – 599 372,66 MDL

Tehnogazmontaj – 609 139,33 MDL

Cebascom – 667 981,79 MDL

După evaluarea ofertelor învingător a fost declarat ofertantul Serpavis SRL care a propus al doilea preț al licitației. Oferta cu cel mai mic preț propusă de Vega Topal SRL a fost respinsă pe motiv că oferta nu corespunde cerințelor din documentaț ia de atribuire și anume forma de garanție pentru oferă nu corespunde cerințelor din anunțul de participare. Ofertantul a fost anunțat despre decizia de respingere a ofertei. 

Respingerea ofertei, a dus la creșterea costului achitat de către administrația publică locală cu peste 97 mii lei.  

Profilul firmei Câștigătoare

Serpavis SRL a fost înregistrată în s. Bănești, raionul Telenești. Fondator unic și administrator este Popovici Sergiu. 

Întreprinderea are înregistrate câteva domenii de activitate: Fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii; Fabricarea elementelor din beton, ipsos şi ciment; Fabricarea de construcţii şi prefabricate din aluminiu şi aliaje de aluminiu pentru construcţii; Comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor şi furajelor pentru animale; Comerţul cu ridicata al materialelor lemnoase, al materialelor de construcţie şi echipamentului sanitar; Comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al vopselelor şi sticlei

Totodată, firma are înregistrată și un gen de activitate licențiată: Construcţiile de clădiri şi (sau) construcţii inginereşti, instalaţii şi reţele tehnico-edilitare, reconstrucţiile, consolidările, restaurările.

Pe parcursul anului 2020, firma a înregistrat 5 contracte cu statul, dintre care doar un contract în raionul Cahul, la suma de aproximativ 1 milion de lei cu primăria comunei Doina. 

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare