Publică un anunț
piatasud.md

Vasile Zagaevschi: „Dacă Consiliul nu va aproba aceste terife vom fi nevoiţi să trecem oraşul la graficul de aprovizionare”

Vasile Zagaevschi: „Dacă Consiliul nu va aproba aceste terife vom fi nevoiţi să trecem oraşul la graficul de aprovizionare”

Declaraţiile au fost făcute de Şeful ÎM „Apă – Canal” Cahul în cadrul interviului acordat pentru ziuadeazi.md.

Domnul Zagaevschi a precizat că tariful care e acum în vigoare a fost stabilit în anul 2008, şi de atunci nu a mai fost ajustat la cerinţele actuale.

Totodată acesta a menţionat că întreprinderea solicită majorarea tarifului mediu la aprovizionarea cu apă potabilă cu 24 % (de la 12,18 lei la 15,14 lei per metru cub) şi la canalizare cu 33,8% (de la  8,43 lei la 11,28 lei per metru cub).

„Ce priveşte că domnul Consilier spune că la 200 de % (n.r. se va majora tariful) aşa ceva nu este şi nu poate fi” a punctat Şeful ÎM „Apă – Canal”.

Domnul Zagaevschi a mai specificat: „În caz dacă Consiliul nu va aproba aceste tarife vom fi nevoiţi să micşorăm cheltuielile, adică să trecem oraşul la graficul de aprovizionare cu apă, cea ce a fost la noi timp de 6 – 7 ani. Noi vrem ca serviciul care îl prestăm să fie continuu şi de bună calitate şi pentru asta lucram în direcţia aceasta”.  

Vasile Zagaevschi a mai precizat că întreprinderea nu lucrează la toată capacitatea sa pe motiv că nu mai există industrie în oraş, care utiliza 70% din apa livrată. Iar întreprinderile de producţie care încă activează, majoritatea au surse proprii de apă. 

„Întreprinderile care au sursele proprii de apă, daca ei ar lua apă de la noi, preţul la apă s-ar micşora cu 15-20 %” a adăugat Şeful ÎM „Apă – Canal”. 

Reamintim că în ziarul „Cahul Expres” a apărut un articol semnat de consilierul orăşenesc Ghenadie Căpriţa care informa despre o eventuală majorare a tarifelor la apa potabilă cu 200%. 

Articole similare