Publică un anunț
piatasud.md

Veaceslav Bălănel: „Anul acesta avem o roadă mult mai înaltă faţă de anii precedenţi”

Veaceslav Bălănel: „Anul acesta avem o roadă mult mai înaltă faţă de anii precedenţi”

„Anul acesta avem o pondere in cultivarea strugurilor, din cauza condiţiilor climaterice avem o rada mult mai înalta faţă de anii precedenţi” a declarat Vicepreşedintele raionului Cahul pentru ziuadeazi.md.

Domnul Bălănel, participând la Ziua Naţională a Vinului a mai menţionat că anul acesta, în mediu pe hectar, sunt  în jur la 5 tone de struguri cultivaţi.

„Sperăm că vor găsi unde vor realiza producătorii strugurii recoltaţi pe podgoriile sale” a mai adăugat vicepreşedintele raionului Cahul. 

Fiind întrebat despre impactul festivalului asupra realizării producţiei vinicole, domnul Bălănel ne-a comunicat: „Astăzi avem în ospeţie delegaţii din foarte multe ţării şi aceasta ne va da posibilitatea de a promova producţia în afara ţării. Delegaţiile apreciază mult recunoştinţa moldoveanului, că-s primitori cu bucate tradiţionale şi cu vinurile noastre”.

„Ziua Naţională a Vinului” s-a desfăşurat pe 6 octombrie la Cahul. La eveniment au participat delegaţii din Franţa, Letonia, Lituania şi România.

Astfel de eveniment este petrecut anual pe întreg teritoriul ţării şi are scopul de a promova producţia vinicolă autohtonă. 

Articole similare