Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO | Grindina a făcut prăpăd în vestul României

VIDEO | Grindina a făcut prăpăd în vestul României

Mai multe localități din țară s-au aflat în Duminica Paștelui, 5 mai 2024, sub avertizare de Cod Portocaliu de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Ravagii au fost în Arad și Hunedoara. 

Astfel, imagini cu ploaie torenţială însoţită de grindină au fost distribuite pe reţelele de socializare din mai multe zone din ţară, unde meteorologii au anunţat căderi importante de precipitaţii şi vânt puternic, transmite adevărul.ro

Pe pagina de Facebook Meteoplus au apărut imagini de la Şiria (Arad), dar și de la Ţebea (Hunedoara), localitate aflată în imediata vecinătate a județului Arad. Și comuna Archiș din județul Arad a fost lovită de grindină.

Reprezentanții ISU Arad anunțau în cursul zilei de duminică, 5 mai 2024, că în intervalul orar 15.30 – 16.30, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Sebiș, Beliu, Archiș, Hășmaș, Cărand, Ignești.

În intervalul menționat se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, pompierii militari arădeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie. Totodată, a fost transmis RO-Alert pentru U.A.T.-urile vizate de avertizări”, a fost mesajul celor de la ISU Arad.

Articole similare